Sari la conținut

Doar 2% dintre români se declară adepţi ai alimentaţiei bio. Şi asta pentru că hrana fără adaosuri chimice este mai scumpă decât cea procesată şi oricum s-au obişnuit cu gustul acesteia! Pentru aceste alegeri suferim însă urmările. Nu imediat, ci după 10-20 de ani, în care mâncăm constant mezeluri şi brânzeturi pline de aditivi. Alergii, cancere, diabet, astm şi osteoporoză: toate sunt favorizate de aceste substanţe, pe care organismul nu le poate elimina uşor. Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a încheiat primul studiu pe 10 ani, care demonstrează că aditivii alimentari, chiar şi cei consideraţi nepericulosi, se elimină în ani de zile din organism. Cert e că devenim dependenţi fizic de chimicalele din mâncare. Producătorii se ghidează acum după două liste: aditivi interzişi şi aditivi permişi, în cantităţi limitate. Un studiu recent arată că, astăzi, 80% dintre români nu ştiu ce presupune o alimentaţie sănătoasă.

Comentarii

Ultimă oră