Sari la conținut

Accident feroviar între Zărneşti şi Râşnov

REVENIRE Din primele cercetări accidentul s-a produs din cauza ceţii, dar şi a şoferului care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată.

Un grav accident feroviar a avut loc în urmă cu puţin timp la trecerea de cale ferată între Zărneşti şi Râşnov. O cisternă, încărcată cu 20 de tone de motorină a fost spulberată de trenul personal care circulă pe ruta Braşov-Zărneşti. Mai multe echipaje SMURD se află la locul accidentului şi acordă îngrijiri medicale în cazul a patru victime, care sunt rănite uşor. Şoferul cisternei a scăpat teafăr din impact. Pompierii braşoveni au intervenit cu două autospeciale cu spumă la faţa locului, întrucât cisterna era încărcată cu combustibil. Nu există pericol de explozie. În urma accidentului din cisternă s-au scurs 5 tone de motorină. Circulaţia feroviară a fost oprită în zonă.

Potrivit IPJ Brașov, un dâmbovițean de 38 ani conducea o autocisternă încărcată cu motorină, dinspre Zărnești spre Vulcan, și, ajungând la trecerea la nivel cu calea ferată, de la intersecția DN.73A cu D.J.112A, nu a respectat semnificația indicatoarelor stop și trecere la nivel cu calea ferată și autovehiculul condus de el a fost lovit de un tren de persoane, care circulă pe ruta Brașov Zărnești.

(A.C.)

Comentarii

Ultimă oră