Edilii municipiului ameninţă, în scris, că vor demola clădirea unde funcţionează clădirea salvamontiştilor din Masivul Postăvaru.
Administratorul public al judeţului Braşov, Radu Ispas, afirmă că acţiunea Primăriei Braşov este un abuz şi demonstrează cu acte că sediul salvatorilor montani aparţine Consiliului Judeţean. Pe de altă aprte, reprezentantul Primăriei Braşov susţine că, prin somaţie, se cere Consiliului Judeţean să facă dovada dreptului de proprietate şi… atât.
Primăria a pus „ochii“ pe cabană. Pentru a se face dreptate, s-au trimis sesizări atât la Poliţie, cât şi la Parchet. „Abuz fără precedent în cazul clădirii Salvamont“, susţine administratorul public al judeţului Braşov, Radu Ispas. Potrivit acestuia, construcţia intrată brusc în atenţia Primăriei Braşov nu este una provizorie şi nici nu pune vreo problemă cu privire la deţinătorul legal, Consiliul Judeţean.
Astfel, demersul municipalităţii de a demola practic sediul Salvamont Postăvarul este unul abuziv. Mai mult, administraţia judeţeană demonstrează cu acte că sediul Salvamont este în administrarea ei. Iniţial, în locaţie a fost un punct sanitar, iar acesta ţine de Spitalul Judeţean, administrat la rândul lui de autoritatea judeţeană, spune Radu Ispas.
Primăria „vorbește“ cu jumătate de gură. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, spune că somaţia trimisă administraţiei judeţeane este justificată. Până la anchetele penale, însă, spune rezervat, reprezentantul Primăriei. Administraţia judeţeană declară că se poate vorbi clar despre un abuz în acest caz, în condiţiile în care actualul deţinător al Serviciului Salvamont îşi poate derula oricând activitatea, având specialişti de primă mână.
Iată ce declară prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Braşov, Carmina Reit. ,,Înregistrăm sesizarea şi o trimitem la Poliţie pentru instrumentare”, prim-procuror Carmina Reit, Parchetul Judecătoriei Braşov. (A.V.)