Sari la conținut

Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a protestat în uniformă militară în Piaţa Unirii din Bucureşti, afirmă că Statul Major al Forţelor Aeriene a decis, excluderea sa din Armată.  El spune că va ataca decizia în contencios, la Curtea de Apel Cluj. Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia   Turzii, întrunit în şedinţă pentru a analiza abaterile de la ordinea  şi  disciplina militară comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a   constatat că ofiţerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr.   80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale   regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia, se   arăta într-un comunicat MApN. Măsura a fost adoptată în conformitate cu  dispoziţiile articolului 85 din Legea nr. 80/1995. Locotenentul Gheorghe  Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul  de judecată al  ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană de mai multe fapte.  Astfel, s-a  stabilit că participarea sa, în data de 23 ianuarie, la  mitingul din  Piaţa Universităţii, este faptă interzisă de regulile  militare.


De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe   timpul participării, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa   Universităţii din Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor   Regulamentului de ordine interioară în unitate şi Dispoziţia şefului   Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor   militare.
Totodată, el a fost găsit vinovat pentru neînştiinţarea  comandantului  despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul  părăsirii garnizoanei  în 23 ianuarie, respectiv în Bucureşti.

Gheorghe Alexandru şi-a făcut apariţia, îmbrăcat în uniformă militară, în Piaţa Universităţii, cu declaraţii de susţinere la adresa protestatarilor, afirmând că "s-a săturat de batjocura din această ţară".

Comentarii

Ultimă oră