Sari la conținut

79 de braşoveni şi-au pierdut pensia de boală

Cinci comisii ale Casei Judeţene de Pensii (CJP) au reverificat dosarele de pensii de invaliditate şi au descoperit că unele persoane au trecut la pensie pentru limită de vârstă, fie au fost transferaţi în alte judeţe, fie au decedat.

Câte dosare au fost controlate

Controalele au fost făcute în perioada iulie 2010 – iunie 2011. de medicii Serviciului de expertiză medicală ai CJP. „Înainte de acestea controale, noi aveam în plată 13.414 dosare pentru pensie de invaliditate. Verificate au fost însă 11.259 de persoane. Diferenţa o reprezintă persoanele care fie au trecut la pensie pentru limită de vârstă, fie au fost transferaţi în alte judeţe, fie au decedat”, a declarat directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Braşov, Camelia Bugnar, pentru www.bzb.ro.

Schimbarea gradului de încadrare

Din cei peste 11.000 de pensionari verificaţi, 79 au fost depensionaţi. Aceştia, fie nu s-au prezentat la control, deşi, după ce au fost căutaţi acasă, au fost înştiinţaţi, fie nu se mai încadrau în criteriile medicale. În cazul a 186 de dosare verificate, s-a decis încadrarea într-un grad inferior, dar au fost şi 23 de cazuri în care comisia a constatat că boala s-a agravat, fiind încadrate într-un grad superior de invaliditate.

Comentarii

Ultimă oră