Sari la conținut

50 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Inginerie Electrică la Braşov

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov aniversează 50 de ani de învăţământ superior în domeniul electric în Braşov, reprezentând un moment de bilanţ al realizărilor din aceşti ani în domeniul electric, incluzând electrotehnica, electronica, automatica, telecomunicaţiile, calculatoarele si tehnologia informaţiei. Evenimentul aniversar are loc marți, 20 decembrie, între orele 9-14, la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania din Brașov, str. Iuliu Maniu 41A.

Activitatea de învăţământ superior în domeniul electric în Braşov a început în cadrul Institutului Politehnic în anul 1948  prin includerea  disciplinei  Electrotehnică în programele de studiu ale secţiilor de profil mecanic.

Etapa definitorie în dezvoltarea învăţământului superior de profil electric a început în anii 1961 şi 1962, când, în cadrul Facultăţii de Mecanică, s-a înfiinţat secţia de Electromecanică,  cursuri la seral şi, respectiv, la zi, şi apoi consolidată prin înfiintarea sectiei de Electrotehnică  în anul 1969.

Comentarii

Ultimă oră