Sari la conținut

4 ofertanți pentru construirea Sălii Polivalente de la Brașov

4-ofertanti-pentru-construirea-salii-polivalente-de-la-brasov

Luni, 18 octombrie, 4 ofertanți au depus documentațiile necesare pentru câștigarea licitației de execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții „Complex multifuncțional - Sala Polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov”. Această investiție este derulată de Compania Națională de Investiții. Valoarea estimată a lucrărilor este de 279.105.604,78 de lei + TVA. Cea mai mare parte a fondurilor sunt asigurate din bugetul de stat, aproximativ 96,5%, cofinanțarea din bugetul local fiind de 3,5%.


,,Finalizarea acestei etape din procesul de achiziție este un moment important pentru realizarea uneia dintre investițiile majore ale Brașovului. Urmează etapa de evaluare a documentațiilor și sperăm ca în prima parte a anului 2022 să se semneze contractul de lucrări Faptul că cei de la CNI au stabilit ca și criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț reprezintă încă o garanție că viitoarea sală polivalentă va fi un proiect de referință pentru orașul nostru. Avem nevoie de o astfel de sală, care va pune Brașovul pe harta celor mai importante destinații din România pentru organizarea de competiții sportive de nivel european și internațional, dar și pentru organizarea unor evenimente de mare anvergură“, a declarat primarul Allen Coliban.


Cei patru ofertanți sunt:


1. Aktor Societate Tehnica Anonima (AKTOR S.A.), împreună cu Talleres Dizmar - terț, având ca și subcontractanții: Low Voltage; Eplus Oltenia; Kronlift; C.C.S. Engineering; EGAS.


2. Asocierea dintre Construcții Erbașu (Leader) și Bertoni Construct, Transferoviar Grup SA, având ca și subcontractanți: Ascensorul Tehnic Service SRL; Sectron Guard, North Star Industrial SERV.


3. Asocierea dintre MIS Grup (Leader) și Electrogrup, Energosteel ART SRL, împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi - terț, având ca și subcontractanți: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, KONE Ascensorul SA.


4. Asocierea dintre Terra Gaz Construct (Leader) și PAB Romania, Drum Concept, SC Danube Total Grup SRL, având ca și subcontractanți: Avitech CO, Amteh International SRL, Climatec SRL, KONE Ascensorul SA.


Conform procedurii de achiziție criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în cadrul căruia componenta tehnică reprezintă 30%, iar cea financiară, 70%.

Descrierea investiției


Conform proiectului tehnic, sala polivalentă va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea sălii la standarde naționale și internaționale, și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive.
În cadrul Sălii Polivalente se va realiza și o sală de încălzire, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.152 locuri, rezultând un număr total de 11.211 locuri.


Descrierea funcțională:


Construcția sălii polivalente va permite desfășurarea următoarelor activități:


- sporturi (arena principală și spații anexe): tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism ușor (în sală), gimnastică, tir sportiv, haltere, scrimă, karate, judo, aikido și alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe. Terenul de sport va avea un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA - pentru practicarea sporturilor internaționale. Pentru competițiile de handbal, peste pardoseala din parchet se va instala o pardoseală demontabilă din PVC.
- evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunări religioase, etc
Având în vedere natura terenului rezultată din studiul geotehnic, fundația Sălii Polivalente va fi construită pe o structura de piloți forați și va fi dezvoltată pe patru nivele:
- Subsolul este nivelul unde se realizează accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și la anexele sportivilor (vestiare, sală de antrenament). La același nivel sunt accesuri la zonele VIP, presă și administrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de accesurile publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artiști. Adițional, se găsesc spații tehnice și de aprovizionare pentru serviciile publice. Parcarea subterană va asigura 72 locuri pentru presă, sportivi, administrație și VIP, dintre care 6 locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. La exterior, se vor asigura 10 locuri de parcare auto și 2 locuri pentru autocare în lungul aleii carosabile de pe latura sud-vestica a terenului.
- Parterul este nivelul unde se realizează accesuri în clădire pentru public, cu spații comerciale de închiriat și servicii de bar, accesul la grupuri sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.
- Mezaninul este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare, trei zone cu logii pentru acces în exterior, patru săli de conferințe, două de 129 locuri și două de 60 locuri, iar ca spații anexă - baruri, garderobe, logii pentru fumători și grupuri sanitare. În zona sudică se regăsesc spații tehnice și o zonă de bucătărie pentru serviciul de restaurant de la etajul următor.
- Etajul 1 este alocat atât publicului, cât și VIP-urilor și presei, acestea din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabile, de peste sala de încălzire. Atașat zonei de alimentație sunt propuse o bucătărie, spații de depozitare și spații tehnice.

Eficienţa energetică


Au fost implementate soluţii tehnice nepoluante care să asigure o performanţă energetică cât mai bună: pompe de căldură, panouri fotovoltaice, panouri solare. Încălzirea, răcirea, controlul umidității, filtrarea aerului, aportul de aer proaspăt vor fi asigurate de instalații complexe de ventilație compuse din pompe de căldură cu sonde geotermale, cazane pe gaz și răcitoare cu apă.


Comentarii

Ultimă oră