38 de participanţi din 17 ţări vor urma, începând de marţi şi până la sfârşitul lunii , la Braşov, la Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească. Evenimentul, ajuns la ediţia a XVII-a, este derulat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor" şi Grupul de Iniţiativă Locală „Corona".
Diplome de competenţe. Participă la cursurile de limbă română de la Braşov interpreţi de la Consiliul Europei şi de la Consiliul Uniunii Europene, cercetători, profesori, doctoranzi, studenţi, dornici să-şi aprofundeze cunoştinţele lingvistice şi culturale sau aflaţi la primul contact cu spaţiul românesc. Cursanţii provin din SUA, Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia şi Ucraina. La terminarea cursurilor, absolvenţii susţin un test în urma căruia pot obţine un certificat de competenţă lingvistică oferit de Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov şi un certificat de evaluare a nivelului de cunoaştere a limbii române, eliberat de Institutul Cultural Român.
Cursuri variate. Şi la această ediţie, cursurile intensive de limbă romană şi cele de cultură şi civilizaţie românească (pe teme de istorie, literatură, cinematografie, politică şi jurnalism) sunt completate de ateliere de creaţie (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism şi publicitate, gastronomie, meşteşuguri - artă decorativă, modelaj în lut), proiecţii de filme şi excursii de documentare culturală. O „seara internaţională" le va oferi participanţilor prilejul să-şi prezinte ţările din care vin, fiecare cu specificul propriu (obiceiuri, băuturi, mâncăruri tradiţionale, s.a.).