Sari la conținut

26 de copii cazaţi la o tabără din Braşov s-au simţit rău şi au fost transportaţi la spital. Aceştia se aflau într-un cantonament în vedera susţinerii unui turneu de minifotbal.

Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Medicii spun că este vorba de toxiinfecţie.
300 de copii cazaţi în tabără. În tabăra de la Târlungeni au fost cazaţi aproximativ 300 de copii care se aflau într-un turneu de fotbal, însă doar câţiva dintre ei s-au simţit rău. Copiii, având vârste între 10 și 16 ani, au început să vomite şi să aibe ameţeli după ce au mâncat de dimineaţă brânză afumată şi ruladă de pui, după cum au declarat câţiva dintre ei.Micuţii fotbalişti sunt cazaţi la două pensiuni din Tărlungeni, dar iau prânzul cu toţii la acelaşi restaurant.
Internaţi o zi, două. "Este vorba de toxinfecţie alimentară pentru că numărul copiilor este foarte mare. Dar starea lor este stabilă. În schimb au necesitat perfuzii pentru reechilibrare după o simptamatologie de greţuri, vărsături, colici abdominale. Doi dintre ei sunt ceva mai grav, dar sunt monitorizaţi. Vor rămâne internaţi. Este posibil ca brânza să fie problema, dar asta vor vedea cei de specialitate. Noi oricum am recoltat analize de la copii şi vom afla care este cauza exactă", a spus Felicia Constandis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov. Toţi vor rămâne internaţi peste noapte, iar unii vor mai rămâne o zi sau două.
Anchetă în curs.  „Este un turneu de fotbal în Braşov, cu 4.000 de copii, care sunt în diverse locuri. Au mai fost turnee de fotbal aici şi nu au fost probleme. Sunt 300 care servesc masa acolo de marţi seara, înseamnă că e ceva din altă zonă.”, a declarat primarul din Târlungeni, Iosif Kiss. În acest caz au fost sesizate Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Protecţia Alimentelor Braşov şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, care investighează cauzele incidentului. "Toate unităţile de cazare şi alimentaţie publică, mai ales cele pentru tabere, au fost inspectate şi sunt monitorizate, de aceea nu ne explicăm deocamdată ce s-a întâmplat. S-au prelevat toate probele biologice de la copii, se fac analize, colegii mei s-au dus la spital, să facă ancheta epidemiologică, să vorbească cu fiecare în parte." a declarat dr. Lavinia Buvnariu, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi şef al Inspecţiei Sanitare.

"Am prelevat probe din toate alimentele pe care le-au consumat copiii la micul dejun, respectiv ruladă de pui, unt cu grăsimi vegetale, gem, ceai. În timpul verificărilor, am găsit un spaţiu frigorific în care se aflau caş, urdă mucegăită, carne şi şuncă fără documente de identificare. Mai grav este că soţia patronului restaurantului a sustras urda cu mucegai de pe masa unde fuseseră aşezate alimentele destinate distrugerii. Verificăm toate pistele şi sperăm ca analizele să fie gata până marţi." a declarat Ionel Spătaru,  directorul OPC

Comentarii

Ultimă oră