Sari la conținut

21 de tineri braşoveni se gândesc să ia câte 10.000 de euro de la Guvern

Aceştia s-au şi dus la ONRC Braşov pentru a şi înscrie firmele debutante, urmând ca în zilele următoare să finalizeze şi planurile de afaceri.

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a anunţat că, începând din 14 februarie, tinerii întreprinzători pot depune cererile de înmatriculare a SRL-urilor debutante (SRL-D) la oficiile Registrului Comerţului, urmând ca din 22 februarie să se efectueze înscrierea online a planurilor de afaceri de către aceste societăţi pe site-ul aippimm.ro. În primele trei zile, 21 de tineri au depus deja cereri de înmatriculare ale unor astfel de SRL-D-uri la Oficiul Registrului Comerţului Braşov. Obiectivul acestui program îl constituie stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale în scopul implicării acestora în structuri private.
Idei de afaceri. Iată câteva idei de afaceri pentru micii întreprinzători. O variantă ar fi deschiderea unei spălătorii auto. Andrei Popa, director general al francizei "Spălare în parcare", susţine că investiţia minimă pentru o asemenea franciză este de 1.200 euro şi nu depăşeşte 1.800 euro. "Afacerea poate fi desfăşurată part-time sau full-time, deoarece nu implică costuri fixe. În plus, poate fi desfăşurată cu echipe de două-patru persoane", spune Popa. De asemenea, o idee fiabilă pentru mediul urban este deschiderea unei covrigării. Suma necesară iniţială pentru o astfel de microîntreprindere poate ajunge până la 10.000 euro. Conform site-ului covrigarii.ro, pentru producerea covrigilor este nevoie de un oraş unde numărul locuitorilor depăşeşte 10.000, un spaţiu comercial, utilaje specifice şi un personal care să numere minimum patru angajaţi. Nu în ultimul rând, în domeniul comerţului, la un nivel de maximum 20.000 euro, se pot dezvolta proiecte cu mici magazine care să vândă produse de nişă. De exemplu, comerţul cu ceai premium şi accesorii pentru ceai, fie în magazine specializate, fie în ceainării, este o idee realistă raportată la sumă. "Un magazin de ceai poate fi deschis pe o suprafaţă de circa 20-30 mp. Investiţia aferentă acestui spaţiu se situează între 15.000 şi 20.000 de euro", precizează Ioan Leisek, brand manager al Kokoon Tea, afacere care este disponibilă într-un sistem asemănător celui de franciză.

Comentarii

Ultimă oră