1.950 de doze de vaccin au ajuns la început de săptămână în centrele de vaccinare din județul nostru. Personalul medical și auxiliar din spitale este deja programat pentru vaccinare.
"Vorbim acum despre o primă etapă de vaccinare. Aceasta se referă la personalul medical și medico-social, care se află în linia 1 a apărării antiepidemice. În rest, în această primă categorie se înscriu mai multe tipuri de profesioniști din sistemul de sănătate și primii au fost cei de la Spitalul de Boli Infecțioase, care s-au vaccinat începând din luna decembrie. Urmează personalul vaccinator, persoanele din spitalele de fază 2, majoritatea spitalelor din județ. Toate centrele medicale și toate cabinetele medicale din județul nostru au fost arondate unor centre spitalicești. Această arondare o găsiți pe site-ul Direcției de Sănătate Publică și practic acolo se vor vaccina cu precădere cei care sunt în eșaloanele imediat următoare după spitalele de fază 2. Urmează și personalul din structurile medico-sociale: personalul de îngrijire, personalul de la Ambulanță, de la SMURD, toți acești oameni care sunt în linia 1 și care sunt expuși. Ne așteptăm să terminăm în 2, maximum 3 săptămâni o primă etapă de vaccinare la aceste categorii, urmând să se vaccineze cu doza 2, în funcție de programare, după cele 21 de zile.
În paralel, deja pregătim etapa a doua, care înseamnă deschiderea centrelor de vaccinare din comunitate. Acolo sunt arondate, într-o primă etapă, persoanele peste 65 de ani și cele care suferă de afecțiuni cronice. Mai mult decât atât, vom avea în vedere și persoanele din așezămintele medico-sociale, cei care sunt instituționalizați, pentru a fi vaccinați la nivelul acelor centre, cu puncte mobile de vaccinare. Este un proces complex a cărui pregătire a început mai demult iar acum le facem operaționale. În echipa de coordonare nu este doar Direcția de Sănătate Publică ci și primăriile și mai mulți actori din zona MApN și MAI" a declarat dr. Andrea Neculau, director executiv DSP Brașov.