Sari la conținut

10 milioane de euro pentru construcţia unui centru de agrement în Poiană

Primăria a depus un proiect de finanţare în valoare de 44,4 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro) la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru ridicarea unui centru de agrement în Poiana Braşov.
Proiectul Centrului Multifuncţional de Agrement şi Divertisment din Poiana Braşov este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de Creştere Braşov şi se află în faza de evaluare tehnico-financiară. Complexul va fi funcţional la doi ani după semnarea contractului de finanţare. Proiectul estimează o creştere cu 16% a numărului turiştilor care vor vizita Poiana Braşov.

Cum va arăta complexul. Noua clădire urmează să aibă o suprafaţă utilă de aproape 5.000 de metri pătraţi. În jurul ei vor fi 13.000 metri pătraţi de amneajări exterioare în aer liber: 1.000 pentru drumuri şi parcări, 5.000 pentru zona verde, iar restul,pentru piste de skateboard şi biciclete şi pârtii de sănii. Clădirea va adăposti un club de bowling, cu o capacitate de 180 de persoane, cu opt piste profesionale de popice, mese de biliard, două piste de minibowling şi jocuri electrice şi electronice, precum şi o sală de căţărare (perete de escaladă) cu o suprafaţă utilizabilă de 250 mp şi un teren de minigolf. Tot în incinta clădirii vor mai exista o sală multifuncţională cu o capacitate de aproximativ 250 de persoane şi o sală de expoziţii. (A.G.)

Comentarii

Ultimă oră