Acesta este un mesaj de proba
ULTIMA ORA
Taguri :: Cozonac
Afisare stiri de la 1 la 15 din 15
Pagini: 1
Vineri, 23 Feb 2018, 18:20:00

         Ediţia de primavară a Târgului de Turism al României se desfășoară în perioada 22 și 25 februarie 2018 în noile pavilionale ale Centrului Expoziţional Romexpo, B1 și B2. Aproape 300 de firme din 14 ţări sunt prezente la cea de-a 39-a ediţie Târgului de Turism al...
Marti, 22 Dec 2015, 15:27:00

Masa îmbelşugată de sărbătoare presupune evident şi alergătura aferentă după cumpărături. Respectând reţele tradiţionale, am încercat să oferim gospodinelor câteva repere ale preţurilor la principalele ingrediente pentru bucatele ce vor sta pe masa de Crăciun. Cozonacul, care în ultimii ani a devenit mai...
Marti, 15 Dec 2015, 10:45:00

Mai este puțin și Sărbătorile ne vor bate la ușă. Pregătirile pentru Crăciun vor fi în toi, iar printre cele mai căutate alimente vor fi cozonacii. Pentru gospodinele care nu vor avea timp să-i facă în casă, aceștia pot fi găsiți și în comerț. Aici intervine marea atenție pentru că mai nou, producătorii...
Miercuri, 16 Apr 2014, 12:22:00

  Invenție absolută la Brașov! În premieră într-un laborator din oraș maeștrii cofetari au realizat în această dimineață primele ouă din ciocolată încondeiate. Ele sunt realizate din ciocolată veritabilă neagră sau albă și sunt umplute cu diferite creme din ciocolată, îmbogățite cu diferite...
Marti, 07 Ian 2014, 15:08:00

Cozonacul din Ardeal diferă mult de cel din Moldova sau din Muntenia. În Ardeal, cozonacul coboară în fieresc: seamănă cu o ruladă, e mic şi are umplutură bogată. Pentru reuşita lui este esenţial să folosim făină şi drojdie de cea mai bună calitate, iar cuptorul să coacă perfect. Ingrediente: Pentru aluat: 5 ouă, 250g...
Vineri, 03 Ian 2014, 08:45:00

Aproximativ 7,3 milioane de cozonaci, circa 1,5 milioane de porci tăiaţi, peste 150 de milioane de ouă şi 50 de milioane de litri de vin reprezintă „meniul” românilor pentru sărbătorile de iarnă din acest an, reiese din datele furnizate celor de la gândul de producători, procesatori şi retaileri. Bugetul...
Miercuri, 18 Dec 2013, 12:25:00

România va exporta aproximativ două milioane de cozonaci în perioada Crăciunului, în ţări precum Spania, Italia sau SUA, iar valoarea încasărilor este estimată la circa opt milioane de euro, a declarat Aurel Popescu, preşedintele asociaţiei din domeniul panificaţiei Rompan. "Cozonacul românesc este privit...
Joi, 12 Dec 2013, 17:26:00

Iubitorilor de dulcuri care ţin post, le vom prezenta alăturat, reţete de dulciuri de post, uşor de făcut şi foarte gustoase.Mămăligă cu magiunSe pregăteşte o mămăligă potrivit de moale. Se unge bine o tigaie cu ulei, în care apoi se alternează straturi de mămăligă groase de 1–2 cm, cu straturi de magiun de prune....
Miercuri, 31 Iul 2013, 19:26:00
Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9% şi pentru vânzarea de covrigi, baghete sau cornuri, alături de pâine, dar nu şi pentru cozonac, chec şi alte produse din categoria celor de patiserie proaspete, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. „Există deja un cod CAEN, 1071, dacă nu mă înşel, la care se va aplica TVA redusă, dar din acel cod CAEN...
Joi, 02 Mai 2013, 12:53:00

Joia Mare este ziua în care, de regulă, se prepară cele mai importante copturi pascale: pasca, cozonacii cu mac şi nucă şi babele coapte în forme speciale de ceramică. Pentru creştini, pasca este cea mai importantă coptură rituală a Paştelui. Ea se face din făină de grâu de cea mai bună calitate, cernută prin sită...
Luni, 29 Apr 2013, 19:00:00

Patiserii români ies pe piaţă cu şapte milioane de cozonaci şi pască, în perioada Sărbătorilor Pascale din acest an, o cantitate aproape similară cu cea a anului trecut, însă de zece ori mai mare decât într-o lună obişnuită din an. Preţurile din acest an sunt situate între cinci şi 50 de lei,...
Joi, 27 Dec 2012, 06:36:00

În acest an, vânzările retailerilor au depăşit chiar şi cele mai optimiste aşteptări.Mallurile, care au fost, majoritatea, deschise în fiecare zi de sărbătoare, au fost pline ochi, iar retailerii spun că, cu ocazia Crăciunului vânzările au fost chiar mai mari decât în ziua de Black Friday, când...
Luni, 16 Apr 2012, 21:38:45
Românii au cumpărat patru milioane de miei, şapte milioane de cozonaci şi 50 de milioane de ouă pentru Paştele din acest an. Datele reies dintr-un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie. Deşi obiceiul de a consuma carne de miel s-a mai pierdut în ultimii ani, românii au continuat totuşi să cumpere. Cifra mieilor sacrificaţi se apropie de...
Marti, 10 Apr 2012, 19:34:26
O gamă foarte bogată de pâine şi preparate de panificaţie se găsesc în Braşov la Magazinele DENCOPAN. De peste 70 de ani, tradiţia pâinii se transmite din generaţie în generaţie la DENCOPAN. Ingredientele naturale folosite la prepararea acesteia, faptul că este săţioasă şi că nu se sfărâmă atunci când o tai, fac din pâinea de la Dencopan...
Joi, 08 Dec 2011, 09:59:12
E forfotă mare la laboratoarele de patiserii din ţară. Producătorii de dulciuri şi produse specifice sărbătorilor de iarnă trebuie să facă faţă cererilor din perioada următoare. Cererea este cu un sfert mai mare faţă de Crăciunul trecut. Tradiţionalul cozonac românesc e făcut din unt, zahăr brun sau pudră, drojdie, ciocolată, stafide, ouă, rom, nucă şi făină. Cel...
Afisare stiri de la 1 la 15 din 15
Pagini: 1
Stiri Mix TV
de Brasovul Tau
Nu e ușor să te întorci, la 13- 14 ani, în clasa I, dar cu dascăli buni și cu o...
de Brasovul Tau
Sorin Taus bate aproape sfertul de secol la Primăria Feldioara- 3 mandate de viceprimar, apoi 3 de...
de Brasovul Tau
Își amintește, aproape la secundă, primele 20 de intervenții ca pompier. Atât de...