Sari la conținut

Zonă de relaxare activă şi alei antiderapante în curtea Maternităţii Braşov

zona-de-relaxare-activa-si-alei-antiderapante-in-curtea-maternitatii-brasov

  Maternitatea Braşov va avea o curte amenajată în baza unui proiect realizat de specialişti în domeniu. Printre altele, vor dispărea aleile de beton, dar se va amenaja şi o zonă de relaxare activă.


    Acestea sunt doar câteva din intervenţiile propuse de specialiştii care au pregătit studiul de fezabilitate pentru proiectul „Amenajarea peisagistică a spaţiilor libere aferente Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie «Dr.I.A.Sbarcea» Braşov”. De altfel, în şedinţa de plen de joi, consilierii judeţeni braşoveni vor dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea valorii investiţiei, estimată la 3.826.869 lei, inclusiv TVA.


     Conform proiectului, în curtea Maternităţii, aleile betonate vor fi înlocuite cu unele realizate din materiale speciale, antiderapante; vor fi amenajate alei supraînălţate; de asemenea, va fi refăcut sistemul de iluminat, dar se vor înlocui şi actualele bănci de beton.


      Proiectul mai prevede şi refacerea faţadelor unor anexe, cum este şi clădirea de la poarta de intrare.

Mese de şah şi loc de joacă pentru cei mici


    O zonă specială va fi cea de relaxare activă, care se va amenaja peste camera rezervei de apă (a cărei funcţionare nu va fi afectată). În această zonă se vor monta mese de şah, o masă de tenis, dar și un tobogan, balansoare cu arc şi mici pereţi de căţărare.


    Tot prin acest proiect va fi reorganizată zona de acces la Maternitate, parcarea auto şi se vor monta rasteluri pentru biciclete.


    Proiectul mai prevede desfiinţarea unor construcţii interioare şi realizarea unor corpuri anexă, aflate acum într-o situaţie avansată de degradare.


   Durata estimată de execuţie a lucrărilor este de 9 luni.

Comentarii

Ultimă oră