Sari la conținut
ziua-portilor-deschise-la-adapostul-de-caini

Sunt jucăuși și plini de afecțiune! Își doresc să primească doar puțină atenție și iubire! Este vorba despre cei aproape 200 de câini găzduiți la adăpostul public din Stupini.
Asociația Milioane de Prieteni, în parteneriat cu autoritățile locale, au inițiat un proiect prin care elevii brașoveni au putut petrece câteva ore, la sfârșit de săptămână, în compania patrupedelor. Copiii au avut ocazia să se joace cu cățeii, să îi plimbe și să îi îngrijească.
„A fost un program de voluntariat început în urmă cu o lună. În fiecare sâmbătă am venit cu elevi din școlile generale din Brașov, din clasele a cincea și a șasea, aici la adăpostul public pentru că trebuie să știe și comunitatea brașoveană că aici la Stupini sunt câini care pot fi adoptați!” a precizat Paula Pungă, reprezentat Asociația Milioane de Prieteni.
Elevii au fost foarte încântați de activitatea de voluntariat de la azilul de câini din Stupini.
„Am plimbat cățeii, i-am periat, m-am jucat cu ei. Cu siguranță voi continua să mai vin aici. Îi incurajez pe toți prietenii mei să vină la adăpostul de câini.” a spus o elevă-voluntar.
„Îmi place foarte mult aici, pentru că m-am adaptat cu câinii, deși înainte credeam că ei sunt răi. Acum mi-am schimbat părerea despre câinii maidanezi” a fost părerea unei alte participante.
Brașovenii iubitori de animale vor putea participa în fiecare ultimă sâmbătă din lună la Ziua Porților Deschise în cadrul adăpostului de câini de la Stupini. Inițiatorii proiectului speră ca prin astfel de activități să încurajeze adopția câinilor.
Adopții și la distanță. Braşovenii care vor să salveze viaţa maidanezilor capturaţi de hingheri, ţinând cont că în conformitate cu noua legislaţie nu mai pot fi ţinuţi în adăposturile autorităţilor decât 14 zile, o pot face şi de la distanţă. Costul pentru o astfel de adopţie este de 120 de lei pe lună, bani din care le este asigurată atât hrana, cât şi întreţinerea căţeluşilor.

Comentarii

Ultimă oră