Sari la conținut

Ziua Naţională a României, sărbătorită, în avans

ziua-nationala-a-romaniei-sarbatorita-in-avans

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, în avans, vineri, 29 noiembrie în sălile Casei Mureşenilor – Muzeul Imnului Naţional,  printr-un eveniment neconvenţional de promovare a patrimoniului naţional. Evenimentul este organizat de Universitatea Transilvania din Braşov, incubator107 Braşov şi Muzeul Casa Mureşenilor Braşov, având sprijinul Consiliului Judeţean Braşov.
„Practic, tot acest moment este parte a unui proiect de cercetare finanţat de către Consiliul Judeţean Braşov legat de mijloacele neconvenţionale de promovare ale patrimoniului.” a explicat Florin Nechita, lector la Universitatea Transilvania Braşov.
   „Dorim să oferim braşovenilor, în avanpremiera zilei naţionale, când bineînţeles la nivelul întregii ţări vor fi o serie de evenimente, un moment deosebit. E vorba de faptul că timp de 4 ore muzeul va oferi în permanenţă ateliere educaţionale interactive cu specific românesc, apoi pe faţada clădirii va fi realizată o proiecţie multimedia de imagini, sunet, culoare, extrem de spectaculoasă” a declarat Valer Rus (foto), directorul Muzeului Casa Mureşenilor Braşov.
    La ora 17 va fi momentul proiecţiilor laser, iar de la ora 19, în Piaţa Sfatului va avea loc o demonstraţie extraordinară de sunet, lumină şi culoare, printr-un spectacol personalizat, cu elemente de grafică animată legată de spiritualitatea românească şi europeană, pe o coloană sonoră ce va reuni fragmente din Balada lui Ciprian Porumbescu, Rapsodia lui George Enescu, Imnul Naţional şi Imnul Uniunii Europene. Spectacolul va fi urmat de o demonstraţie de muzică românească tradiţională, remixată pe ritmuri moderne.

În tot acest timp, în Muzeul Casa Mureşenilor vor exista diverse momente artistice: teatru românesc şi un atelier de realizat opinci .

Comentarii

Ultimă oră