Sari la conținut

Zilele de Crăciun, solicitante pentru salvamontiştii din Poiana Braşov

zilele-de-craciun-solicitante-pentru-salvamontistii-din-poiana-brasov

În prima zi de Crăciun, salvamontiştii din Poiana Braşov au fost solicitaţi să intervină în 7 cazuri pentru a veni în ajutorul persoanelor accidentate pe pârtiile de schi şi săniuş. Patru dintre aceste cazuri au fost mai grave, având nevoie să fie preluate de echipajele SMURD şi de ambulanţă.

Ziua de 26 decembrie 2017 a fost cea mai aglomerată din acest sezon din punctul de vedere al numărului de intervenţii, SPL Salvamont Braşov fiind solicitat să intervină în 10 cazuri de accidente pe pârtiile de schi şi săniuş, în patru cazuri fiind alertate şi solicitate serviciile de ambulanţă sau SMURD.

În total, de la începerea sezonului de schi, 51 de turişti au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor după ce s-au accidentat pe pârtiile din Masivul Postăvaru.

În acest moment se schiază pe toate pârtiile din Masivul Postăvaru, doar câteva secţiuni ale lor fiind închise din cauza lipsei zăpezii. Stratul de zăpadă pe pârtii măsoară între 50 şi 60 de centimetri, cu excepţia pârtiei Bradul, care are şi instalaţie de nocturnă, unde stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri.

Telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului și teleschiurile Bradul și Stadion sunt funcționale.

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să respecte semnificaţiile indicatoarelor „Zonă închisă”, şi să nu se aventureze în aceste condiții pe pârtii, deoarece riscul de accidentare este considerabil.

Comentarii

Ultimă oră