Sari la conținut

Zidul monument istoric al Colegiului Naţional „Aprily Lajos” va intra în reparaţii

zidul-monument-istoric-al-colegiului-national-aprily-lajos-va-intra-in-reparatii

Acesta face parte din fostul sistem de apărare al Cetăţii Braşov, dar acum deja, din cauza nivelului de degradare, devine un pericol pentru elevi!

Municipalitatea braşoveană este dispusă să plătească 416.500 de lei cu tot cu TVA pentru elaborarea documentaţiilor tehnice şi execuţia lucrărilor de reabilitare a zidului curţii Colegiului Naţional „Aprily Lajos”. Licitaţia pentru atribuirea acestui contract a fost lansată ieri, iar firmele interesate pot depune ofertele până la data de 19 iunie 2020. Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, aceasta este a doua procedură de atribuire a contractului, după ce la prima licitaţie nu au fost depuse oferte. „Faţă de prima procedură, am majorat valoarea estimată a contractului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Afectat de intervenţii neautorizate şi de vegetaţie


   Zidul care urmează a se repara este şi monument istoric, fiind parte integrantă din Ansamblul fortificaţiilor Cetăţii Braşov, dar acum separă curtea unităţii de învăţământ de curtea Bisericii Catolice Sf. Petru de pe strada Mureşenilor. Segmentul la care trebuie să se facă lucrările are o lungime de 40 m şi o lăţime cuprinsă între 2 m şi 4 m. Conform caietului de sarcini, în latura aferentă bisericii au fost făcute unele intervenţii neautorizate care l-au degradat. De asemenea, zidul a fost afectat şi vegetaţia s-a dezvoltat pe acesta de-a lungul anilor.

În aceste condiţii, zidul în cauză a devenit periculos pentru elevii de la „Aprily Lajos”, dar şi pentru persoanele care stau lângă el în curtea bisericii.


     Tot în caietul de sarcini al licitaţiei se arată că firma care va obţine contractul va trebui să realizeze documentaţiile tehnice în 3 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 5 luni. În calculul celor 3 luni necesare elaborării documentaţiilor nu sunt incluse perioadele necesare obţinerii unor avize.

Comentarii

Ultimă oră