Sari la conținut

Zeci de mii de turişti la „Festivalul Narciselor”

zeci-de-mii-de-turisti-la-festivalul-narciselor-

Zeci de mii de turişti alături de localnici au participat, duminica, la tradiţionalul „Festival al Narciselor” din Vad. Ca în fiecare an, cei prezenţi au avut parte de multă muzică şi voie bună.
Organizatorii, Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov, au pregătit pentru cei care au vizitat rezervaţia un spectacol folcloric la care au participat, pe lângă formaţii artistice din judeţ, şi Nicolae Furdui Iancu.
„Consiliul Judeţean contribuie la protejarea ariilor şi oferă o atenţie specială acestor zone unice în vederea dezvoltării turismului”, a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Narcisele care cresc spontan în Dumbrava sau Poiana Vadului – şi care au dus faimă satului în toate colţurile ţării – sunt numite de localnici ­coprine.  A devenit o tradiţie ca poienile cu narcise de la Vad să fie oficial deschise în preajma sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.  Poienile cu narcise se întind pe aproape 400 de hectare. Cele mai multe sunt ale locuitorilor din sat, 312 hectare. Restul suprafeţelor aparţin Primăriei (7 ha) sau au un regim special de protecţie şi sunt gestionate de Romsilva (80 ha).

Comentarii

Ultimă oră