Sari la conținut
vremea-ploi-in-averse-furtuna-si-grindina

După temperaturile de vară înregistrate în acest weekend, începutul de săptămână aduce din nou ploi însemnate cantitativ.

LUNI
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcări electrice pe arii extinse în jumătatea de nord a ţării, în zonele de deal şi de munte şi pe spaţii restrânse, mai ales seara şi noaptea şi în celelalte regiuni. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi va cădea grindină. Local vântul va avea intensificări mai ales pe parcursul zilei. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în intervalul precedent în vest, nord şi centru, vor avea valori de la 14 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei până la 27 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor încadra între 3 şi 14 grade, scrie libertatea.ro.

MARŢI
În cea mai mare parte a zilei, nori mai mulţi si mai grosi se aduna peste sud-vestul tarii, dar si peste zonele de deal si de munte, unde vor cadea ploi de scurta durata insotite insotite de descarcari electrice si vant mai alert, in timp ce in restul teritoriului doar izolat vor fi astfel de fenomene. Seara, si mai ales in noaptea de marti spre miercuri, instabilitatea atmosferica e tot mai accentuata si aversele insotite de fulgere, tunete si vant in rafale se extind in majoritatea regiunilor. In Banat, in Oltenia, dar si in Carpatii Meridionali vor fi ploi torentiale si se vor depasi 20-25 de litri pe metru patrat, iar izolat va cadea grindina.

Comentarii

Ultimă oră