Sari la conținut
vreme-oscilanta-pana-la-finalul-lunii-mai

Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, cu intervale în care precipitaţiile şi descărcările electrice vor fi predominante la nivelul întregii ţări, în special în perioada 16 - 18 mai, iar în unele zone şi după 21 mai.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Transilvania, în intervalul 15 - 17 mai, media temperaturilor maxime va fi de 20 de grade, iar cea a minimelor nocturne, de 7 grade.

În plus, în a doua jumătate a primei săptămâni, media temperaturilor maxime va scădea spre 17 grade pe timpul zilei, iar temperaturile nocturne vor ajunge până la 3 grade, chiar mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă.

Probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi cantităţi de apă local mai însemnate va fi mai ridicată în special pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

La munte, vremea va fi apropiată de cea normală termic, însă între 18 şi 20 mai se va răci, astfel încât media maximelor va scădea la 9 grade, iar cea a minimelor nocturne, la 0 grade.

Pe toată durata celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în zona de munte va fi ridicată. Acestea pot fi local mai importante cantitativ, în intervalele 16 - 17 mai şi 21 - 26 mai.

Comentarii

Ultimă oră