Sari la conținut

Vrei să cumperi haine pentru bebeluși? Iată ce trebuie să ai în vedere

vrei-sa-cumperi-haine-pentru-bebelusi-iata-ce-trebuie-sa-ai-in-vedere

Copiii reprezintă o adevarată binecuvântare în viața unui cuplu, însă știm cu toții că fiecare vârstă vine cu provocările ei, mai ales când ești mamică pentru prima oară.

Ești absolut bombardată cu tot felul de informații și păreri, unele solicitate, altele nu.

De la alimentația celui mic, până la vestimentația sa, parcă nici nu mai știi ce să alegi cu atâtea atribuții pe cap și poate te simți uneori copleșită.

Deși poate părea o adevărată corvoadă, uneori, achiziționarea de haine pentru bebeluși, potrivite din toate punctele de vedere, nu este o sarcină chiar atât de grea, atâta timp cât ai în vedere unele aspecte esențiale.

Pentru că știm ce înseamnă să fii o mămică ocupată, cu un prichindel sau mai mulți de crescut, ne-am gândit să venim în ajutorul tău și să îți oferim 5 sfaturi practice, care te vor ajuta să cumperi cele mai bune haine pentru bebeluși:

1. Siguranța este întotdeauna pe primul loc

Culorile vii și imprimeurile haioase te pot atrage către diverse hăinuțe pentru cel mic, însă pentru a fi sigură că faci cea mai bună alegere, trebuie să iei în considerare, în primul rând, siguranța copilului tău.

De aceea, trebuie să te asiguri că hainele pentru bebeluși pe care vrei să le achiziționezi:

- sunt confecționate din bumbac natural;

- se pot îmbrăca ușor;

- nu au năsturei, fermoare, șnururi sau alte brizbrizuri care conțin metale grele sau care se pot desprinde și cu care copilul tău se poate răni.

De asemenea, dacă optezi pentru haine pentru bebeluși cu elemente decorative, asigură-te că acestea sunt bine cusute și nu se pot desprinde.

2. Cumpără doar haine pentru bebeluși realizate din bumbac natural

Pielea copilului tău este foarte sensibilă, delicată și fragilă. În același timp, este vulnerabilă la toate substanțele la care este expusă, de la particule provenite din aer, până la aditivi și alergeni prezenți în detergenți și în țesături, acestea putând să-i producă iritații, alergii sau eczeme.

De aceea, atât medicii pediatri, cât și cei generaliști sau dermatologi din întreaga lume, recomandă purtarea exclusivă a hainelor pentru bebeluși realizate doar din bumbac natural, de calitate superioară, deoarece acesta este un material 100% bio și non alergenic.

În acest fel, nu există riscul ca prichindelul tău să sufere din cauza iritațiilor, alergiilor sau eczemelor, care sunt foarte comune în rândul copiilor.

3. Dimensiunile copilului tău contează mai mult decat vârsta atunci când cumperi hainuțe

În momentul când vrei să achiziționezi haine pentru bebeluși, trebuie să ții cont de dimensiunile micuțului tău, nu de vârsta acestuia.

Vârsta nu este atât de relevantă atunci când vine vorba de hainuțe, deoarece fiecare brand are propriile mărimi și fiecare copil are un ritm diferit de dezvoltare.

Tocmai de aceea, dimensiunile copilului tău reprezintă un indicator mult mai bun, acestea fiind adesea specificate pe etichetele hăinuțelor, lângă vârsta corespunzătoare hăinuțelor respective.

4. Chiar dacă poți fi tentată, nu cumpăra prea multe haine pentru copilașul tău

Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere când vrei să cumperi haine pentru bebeluși este faptul că cei mici cresc de la lună la lună.

Chiar dacă ai fi tentată să cumperi tot felul de articole vestimentare care mai de care mai drăgălașe, în ideea că micuțul sau micuța ta le va purta mai mult timp, recomandarea noastră este să nu faci acest lucru.

În acest fel, economisești resurse materiale considerabile.

5. Ține cont de faptul că ieftin nu înseamnă automat și calitate inferioară

Ieftin nu înseamnă neaparat o calitate inferioară, iar un pret mai mare nu înseamnă mereu că un anumit produs e de calitate superioară.

Există și branduri românești, cum ar fi Liloo, care produc aici, în țară, haine pentru bebeluși realizate din bumbac natural, rezistente și comode, pe care le comercializează la prețuri rezonabile pentru orice buget.

Dacă vei ține cont de sfaturile noastre, data viitoare când va trebui să cumperi haine pentru bebeluși, vei vedea cât de ușor îți este să faci o alegere bună pentru copilașul tău.

Mult succes și spor la cumpărături!

Comentarii

Ultimă oră