Sari la conținut

Vrea capitala Regiunii Centru la Târgu Mureş, nu la Braşov

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, vicepreşedinte al PD-L, susţine că Târgu Mureş are toate „stelele” pentru a deveni capitala Regiunii Centru formată din Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov şi Mureş, conform www.citynews.ro.
Atuuri pentru Târgu Mureş. Edilul a explicat că atuurile municipiului sunt SMURD - primul din ţară înfiinţat la Târgu Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie, serviciul 112 - înfiinţat prima dată la Târgu Mureş, Aeroportul Transilvania, două autostrăzi care se vor încrucişa la Târgu Mureş, dar şi lobby-ul politic pe care primarul a recunoscut că a început să îl facă legat de stabilirea capitalei Regiunii Centru la Târgu Mureş.
Vrea să-şi mărească oraşul. Pentru a depăşi numărul de locuitori al municipiului Braşov, primarul Florea consideră că oraşul Ungheni ar trebui să devină un cartier al municipiului. Potrivit edilului, municipiul se poate lărgi prin alipirea comunelor limitrofe. Primarul a mai spus că  Regiunea Centru trebuie să cuprindă şi Sibiu şi Braşov pentru a deveni un pol suficient de puternic, dar şi Harghita şi Covasna, pentru că „românii sunt mai săraci fără maghiari şi maghiarii mai săraci fără români”.
Apel la UDMR. Florea a făcut apel la politicienii UDMR să pună interesul cetăţeanului deasupra intereselor de partid şi să accepte în continuare dialogul pe tema regionalizării cu cele opt regiuni. „Invit UDMR să gândească interesele populaţiei şi pe locul doi interesele de partid. Ştim ce înseamnă coabitarea cu alte regiuni care se laudă cu ce PIB-uri au. Am vrea ca zona formată să aibă capitala la Târgu Mureş. România trebuie să facă această reformă. Trebuie făcute demersuri conjugate să putem concura cu Cluj şi să punem capitala la Târgu Mureş”, a mai declarat primarul.
Nu vrea referendum. În schimb, edilul nu este de acord cu un referendum pentru desfiinţarea judeţului. „Reformarea României nu se face cu emoţii, trebuie o gândire de ansamblu. Fac apel la UDMR de a lăsa egoismul şi de a se gândi la populaţie, pentru că Harghita şi Covasna s-ar dezvolta mai bine dacă s-ar aduna într-o regiune în care să se dezvolte decât să stea separat ca să nu îşi piardă nu ştiu cine fotoliu”, a încheiat primarul.

Comentarii

Ultimă oră