Sari la conținut
vizitele-la-muzeele-din-brasov

Muzeul Casa Mureșenilor și-a deschis uşile pentru vizitatori din prima zi de „mare relaxare”. Marţi se deschid Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor. Muzeul de Artă, își va primi vizitatorii doar din 5 iunie 2020!


       Casa Mureșenilor este singurul muzeu pe care braşovenii l-au putut vizita vineri, 15 mai 2020, chiar din prima zi după eliminarea restricţiilor impose odată cu starea de urgenţă Covid 19. Programul de vizitare este același de dinaintea închiderii pe motiv de pandemie, de luni până sâmbătă, până la ora 17.00.

Vizite în regim special: cu masca de față și intri doar dacă ai temperatură normală. Vei fi verificat , cu termometre cu infraroșu!

Totuși, vizitele nu vor putea fi făcute oricum, ci cu respectarea anumitor reguli.

„Impunem o serie de reguli temporare specifice, precum limitarea numărului de vizitatori la maxim 4 persoane într-o sală de expoziție, folosirea obligatorie a dezinfectanților care sunt puși la dispoziție de muzeu, în mai multe puncte pe circuitul de vizitare, folosirea obligatorie a măștilor de protecție de către personalul muzeului și de către vizitatori, păstrarea regulilor de distanțare socială, de minim 1,5 metri între persoane, și nu în ultimul rând, luarea obligatorie a temperaturii pentru toți cei care intră în muzeu, motiv pentru care s-au achiziționat termometre cu infraroșu. Subliniez că ne asumăm respectarea tuturor regulilor legale menite să prevină răspândirea acestui virus, dar, în același timp, ne dorim să începem normalizarea stării generale din societate, iar cultura reprezintă cel mai bun început pentru recâștigarea speranței”, a explicat Valer Rus, managerul Muzeului Casa Mureșenilor Brașov.

La muzeu, se poate vedea, deocamdată, expoziția permanentă, însă angajații instituției lucrează pentru amenajarea unei expoziții temporare, ce va fi deschisă în iunie 2020.

De săptămâna viitoare, va fi redeschis și Muzeul de Istorie

Următorul muzeul care se va redeschide publicului va fi Muzeul Județean de Istorie, potrivit managerului, Nicolae Pepene, Muzeul de Istorie, dar și Casa Sfatului și Bastionul Țesătorilor vor putea fi vizitate de marți, săptămâna viitoare (19 mai 2020).

Muzeul de Artă, va fi deschis din 5 iunie 2020

Muzeul de Artă își va redeschide porțile din 5 iunie 2020. Asta pentru că, potrivit managerului Radu Popica, mai întâi trebuie făcută curățenia după lucrările ce au fost făcute în perioada de închidere. Tot în 5 iunie 2020, la Muzeul de Artă va fi vernisată și prima expoziție temporară de după închidere, expoziție la care se lucrează.

Comentarii

Ultimă oră