Sari la conținut

Vizitatorii Grădinii Zoologice Braşov se vor uita la tigri şi lei prin geamuri din sticlă

vizitatorii-zoo-brasov-se-vor-uita-la-tigri-si-lei-prin-geamuri-din-sticla

Braşovenii şi turiştii vor putea vedea „de aproape” tigrii şi leii de la Grădina Zoologică Braşov, după ce la ţarcurile în care sunt ţinute aceste feline, pe anumite porţiuni, gratiile vor fi înlocuite cu geamuri speciale.

„Mai exact, la fiecare dintre cele trei spaţii în care sunt ţinuţi leii, în locul unor porţiuni din gardul metalic, vor fi instalate câte trei panouri de sticlă, cu dimensiunea de 3 x 2 metri, iar privitorii vor putea sta exact lângă geam, nu la o distanţă de peste un metru de ţarc, cum se întâmplă acum” a declarat directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru.

Ideea este împrumutată din Occident şi are drept scop eliminarea stresului la care sunt supuse animalele.

În ceea ce priveşte ţarcurile pentru tigri, pentru ca aceste feline să fie văzute şi fotografiate mai bine, de pe aleea principală se va amenaja o cale de acces cu scară, care se va opri între două dintre ţarcuri. „Practic, vom lua câte puţin din fiecare dintre cele două ţarcuri, pentru a putea amenaja un punct de observaţie, care, la fel, va fi prevăzut cu geamuri speciale. În acest mod, vizitatorii vor putea vedea de aproape felinele şi le vor putea face şi poze, fără ca gratiile să îi mai deranjeze”, a explicat Alin Pînzaru.


     Indicatorii tehnico-economici aferenţi acestor lucrări vor fi supuşi aprobării Consiliului Local Braşov în şedinţa de plen de mâine. Conform proiectului de hotărâre, valoarea lucrărilor propriu-zise este estimată la 721.199 de lei.

Comentarii

Ultimă oră