Sari la conținut

Vizitatori şi angajaţii, în dialog, la Zoo, de Ziua Internaţională a Animalelor

vizitatori-si-angajatii-in-dialog-la-zoo-pentru-a-marca-ziua-internationala-a-animalelor

Duminică, poftiţi de vorbiţi cu purtătorii de cuvânt ai necuvântătoarelor!


     Dialog între vizitatori şi angajaţi la Grădina Zoologică: acesta este, în premieră, modul în care la Braşov se marchează Ziua Internaţională a Animalelor

Duminică va fi o zi specială pentru cei care vor intra pe porţile Grădinii Zoologice Braşov. Pentru că instituţia va sărbători Ziua Internaţională a Animalelor, oaspeţii vor putea sta de vorbă cu personalul şi vor putea afla lucruri extrem de interesante, care nu ajung să fie afisate pe tăbliţele care oferă informaţii despre animale. Între orele 11.00 şi 16.00, copiii şi adultii care iubesc animalele de la Grădina Zoologică vor putea afla tot felul de informaţii mai puţin ştiute, de la cele biologice, la cele legate de îngrijirea „locatarilor”.

„În data de 4 octombrie am ales să sărbătorim această zi importantă altfel şi, în premieră, mai ales pentru noi, încercăm să implementam un nou concept, prin care vrem să apropiem vizitatorii de cei care intră în contact direct cu animalele sălbatice din colectia noastră şi care au o relaţie specială cu aceste animale. E vorba de îngrijitorii noştri”, a explicat Alin Pânzaru, director Grădina Zoologică Braşov.

Poate cele mai iubite dintre animalele fiecărei grădini zoologice sunt primatele. Despre acestea, copiilor le va vorbi Denis, angajata care a devenit parte componentă a grupului de colobus din Grădina Zoologică Braşov.

Directorul Alin Panzaru dezvăluie o parte din lucrurile pe care le va explica angajata care s-a apropiat atât de mult de primate. „Colega noastră cunoaşte fiecare membru în parte din grupul de colobus pe care îl avem şi vă poate spune ce trăsături are fiecare şi particularităţi ale individului, lucruri care îi vor ajuta pe vizitatori să înţeleagă că, şi în cazul animalelor, chiar dacă sunt din aceeaşi specie, indivizii pot fi cu personalităţi diferite sau proprie şi pot avea particularităţi interesante”, a mai precizat Alin Pânzaru.

           Acest tip de eveniment, în cadrul căruia publicul este încurajat să interacţioneze direct cu oamenii a căror misiune principală este cea de a avea grijă de animalele din colecţie, este o premieră la Zoo Braşov.

Comentarii

Ultimă oră