Sari la conținut
vine-vara-fierbinte-si-fara-ploi

Potrivit prognozei pentru intervalul iunie – august 2017, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, lunile de vară vor fi caracterizate printr-o vreme, în general, caldă, cu valori medii termice peste normele climatologice ale perioadei, dar şi prin deficit de precipitaţii, mai ales în sudul, sud-estul şi sud-vestul ţării.

În iunie, temperaturile medii lunare vor fi de până la 21-22 de grade Celsius în Oltenia şi Muntenia, Banat, Dobrogea şi Moldova, dar şi mai scăzute, de până la 19 grade Celsius, în Maramureş şi Transilvania.

Pentru luna iulie, meteorologii estimează că temperatura medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât norma climatologică, însă cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în Maramureş şi Transilvania, între 17 şi 21 de grade Celsius.

Potrivit ANM, în august, temperaturile medii vor fi cuprinse între 16 şi 20 de grade Celsius, în Transilvania, dar şi de până la 23 de grade Celsius, în celelale regiuni.

Toată vara, precipitaţiile vor fi deficitare în toată ţara, iar cantităţile cele mai scăzute s-ar putea consemna în sud, sud-est şi sud-vest. Doar în iunie, în zonele de munte cantitățile de precipitații vor fi normale sau uşor excedentare.

Comentarii

Ultimă oră