Sari la conținut
viitorul-nu-suna-bine-(1)

După ce a reuşit să obţină patru puncte în ultimele două runde, egal la Timişoara şi victorie cu Vasluiul, Corona Braşov a pierdut partida de la Chiajna cu Viitorul Constanţa, scor 0-1, după un joc foarte slab care abia dacă s-a ridicat la nivelul unui meci de liga secundă.

Etapa a 12-a a Ligii I a început cu o partidă care cu greu poate fi catalogată ca un meci de fotbal. Jocul dintre Viitorul şi Corona, două echipe care se mulţumesc să supravieţuiască în zona periculoasă a clasamentului şi la finalul stagiunii să încaseze banii din drepturile de televizare, a fost unul extrem de slab. Pe un stadion aproape gol, cele două echipe nu au oferit absolute nimic celor care au ţinut totuşi să urmărească pe viu prima partidă din runda a 12-a a Ligii lui Mitică. Singurele acţiuni care au avut ceva în comun cu fotbalul au fost şutul lui Gavra din minutul zece, respins de Marc şi acţinuea lui Buş din minutul 32, oprită de goalkeeperul gazdelor. Partea secundă a meciului a continuat pe aceleaşi coordinate, adică fotbal deloc. Cu un sfert de oră înainte de finalul meciului a venit reuşita norocoasă a lui Dică. Apoi a mai fost şutul în transversală a lui Băluţă şi meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Viitorul Constanţa. În urma acestui rezultat, Corona rămâne cu doar cinci puncte acumulate şi se zbate în subsolul clasamentului.

Jerry Gane vrea să producă surpriza cu Steaua. Antrenorul Coronei Braşov, Ionel Gane, regretă că echipa sa nu s-a întors măcar cu un punct de la Chiajna, unde a pierdut cu 1-0 pe terenul Viitorului, dar speră ca în etapa următoare să reuşească o mare surpriză în faţa Stelei. „Nu am reuşit prea multe, mai ales pe fază ofensivă. A fost un joc echilibrat, dar Viitorul a avut mai multe faze ofensive. Am încercat să blocăm, dar am pierdut mingi pe contraatac şi Viitorul venea peste noi. Cred că e o victorie meritată a gazdelor. O victorie sau un punct în acest meci ne-ar fi ajutat foarte mult, fiindcă e o echipă cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării. E clar că ăsta e obiectivul. Luptăm, încă sunt şanse. În meciul următor vom încerca să luăm puncte", a declarat Ionel Gane, la finalul meciului. „Partida cu Steaua va avea o altă încărcătură. Vom da totul pentru a face un meci bun şi poate vom lua un punct, fiindcă Steaua e greu de învins, dar nu se ştie", a adăugat tehnicianul Coronei Braşov.

Dică i-a slavat pe puştii lui Hagi. Nicolae Dică a marcat singurul gol al Viitorului în meciul contra celor de la Coronei Braşov şi le-a adus juniorilor lui Hagi primele trei puncte după multe etape de secetă. Fostul stelist nu se arată deloc deranjat că a trecut de la marea performanţă la lupta pentru evitarea retrogradării. „Mă bucur foarte mult că am marcat, dar mai mult mă bucur pentru cele trei puncte. Am muncit mult săptămâna aceasta. Relaxaţi nu putem fi, pentru că nu am realizat nimic, ci doar am cucerit trei puncte. Nu marcăm mai mult pentru că sunt foarte mulţi jucători noi în echipă, de la mijloc în sus. De la etapă la etapă vom arăta tot mai bine. Important este să câştigăm puncte, asta ne va da un moral mai bun. Acum mă lupt pentru evitarea retrogradării, aşa cum făceam pe vremuri la FC Argeş. Vreau să-i ajut pe aceşti băieţi să ajungă la echipe mari", a spus Dică.

Viitorul Consatanţa – Corona Braşov 1-0 (0-0)

A marcat: Nicolae Dică în minutul 76

Viitorul Constanţa: Balauru – Bejan (Nikolov 46’), Larie, Mitrea, Toşca – Thiago (Băluţă 66’), Benzar - Câsrtocea, N. Dică (cpt.) (Lazăr 78’), Gavra - Axente.

Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă

Corona Braşov: Marc (cpt.) - Martac, Asanovic, Tudose, Arce - Miranda, Vranjkovic (Coman 81’) - H. Popa (Braganca 64’), Aguirre (Stănescu 46’), Brata – Buş.

Antrenor: Ionel Gane

Cartonaşe galbene: Mitrea, Cârstocea, Nikolov, Toşca, Axente – Vranjkovic, Buş, Arce

Arbitru: Andrei Chivulete (Bucureşti)

Asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti), Gabriel Bârjac (Zalău)

Rezervă: Ionuţ Coza (Ilfov)

Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea), Florin Nicolaescu (Balş)

Supervizor: Adalbert Kassai (Bucureşti)

Comentarii

Ultimă oră