Brașovenii au ocazia să vadă, la Casa Mureşenilor „Viitorul în 3D Printing”, primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale. Expoziția a avut avanpremiera la Bucureşti, în cadrul Romanian Design Week şi apoi a ajuns la Cluj.

   Iar acum, le propune și brașovenilor o plimbare în istoria imprimării 3D, dându-le ocazia să descopere materiale folosite sau obiecte care pot fi produse doar cu imprimare 3D.

  La noi în oraș, expoziţia „Viitorul în 3D Printing” va fi vernisată marţi, 12 septembrie 2017, de la ora 18.00, la Casa Mureşenilor.

  Printre zeci de exponate, vizitatorii vor regăsi poveştile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secţiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platinum A’Design Awards 2017.

  Oferind atât o privire către viitor dar şi către trecut, expoziţia îşi propune să conducă vizitatorii prin istoria imprimării 3D, să arate potenţialul revoluţionar pe care această tehnologie îl are, şi să exemplifice modul în care imprimarea este utilizată în România.

   Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovaţie: sectorul industrial, medical şi industriile creative.
Pe lângă obiecte, expoziţia include proiecţii video, materiale artistice şi documentare informative. În expoziţie se va regăsi şi o serie de obiecte cu geometrii unice, care pot fi produse numai prin imprimare 3D. Acestea fac posibilă studierea conceptelor matematice şi înţelegerea construcţiilor geometrice.

    Expoziţia este creată de Asociaţia Scientifica, în parteneriat cu Science Museum of London. „Viitorul în 3D Printing” este un proiect finanţat de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare proiecte culturale 2017 și susținut de Muzeul ”Casa Mureșenilor” Brașov și Consiliul Județean Brașov.

    Găzduită de Muzeul Casa Mureșenilor, expoziția va putea fi vizitată între 12 și 24 septembrie 2017, de luni până sâmbătă între orele 10-17. Intrarea va fi liberă.

......................................................................................................................

     În completarea expoziţiei, în 20 şi 21 septembrie 2017, între orele 18.30 şi 21.30, va avea loc un workshop gratuit de proiectare digitală şi de introducere în 3D Printing.

 Workshop-ul se va ţine la Hub Onezero (str. Lungă nr. 100) şi va fi coordonat de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială, specializat în scannere şi imprimante 3D. Pe parcursul celor 2 zile, participanţii vor fi implicaţi într-o serie de exerciţii practice şi vor învăţa care sunt etapele procesului de design şi de proiectare 3D, modul în care se face translaţia de la o idee la obiect.

  Cursul se adresează în special începătorilor, dar şi tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie. Echipamentul necesar al fiecărui participant constă într-un laptop care trebuie să aibă programul FREECAD instalat. Accesul la workshop este liber.

  (Înscrieri se fac la numărul de telefon: 0748.979.851 sau pe mail: contact@scientifica.ro.)