Sari la conținut
viitorii-studenti-au-participat-ieri-la-riuf

Standurile cu ofertele a aproximativ 50 de universităţi din Europa şi America au fost vizitate, ieri, de sute de liceeni. Universităţi din România și din străinătate au prezentat peste 5.000 de programe de licenţă, masterat, doctorat şi MBA, în domenii precum IT, business, design, drept, turism, matematică şi medicină.

Potrivit organizatorilor, sunt peste 36.000 de studenţi români, în toate colţurile lumii. Însă nu toţi tinerii care ajung la RIUF vor să plece în străinătate. Aproximativ 40 de procente dintre tinerii prezenți la târg sunt hotărâți să plece peste hotare, în timp ce 10 procente caută programe de studiu exclusiv în țară.

În cadrul Târgului, vizitatorii au putut afla mai multe informaţii despre fondurile de burse şi surse de finanţare, programe de dezvoltare personală, cursuri de limbi străine şi tabere educaţionale în afara ţării.

Principalele destinaţii pentru studii peste hotare sunt Marea Britanie, Olanda, SUA, dar şi ţările nordice, spun organizatorii Târgului. Marea Britanie rămâne în topul preferinţelor tinerilor şi universităţile de aici caută studenţii români pentru că sunt printre cei mai buni.

Comentarii

Ultimă oră