Sari la conținut

Victorie chinuită pentru Olimpia pe terenul Rapidului

victorie-chinuita-pentru-olimpia-pe-terenul-rapidului

Olimpia CSU Braşov a câştigat greu duelul din deplasare cu Rapid Bucureşti, scor 73-58.

Etapa a 13-a din Liga Naţională de baschet feminin a însemnat pentru Olimpia CSU Braşov o deplasare mai mult decât accesibilă, pe terenul Rapidului. Chiar dacă pe hârtie pornea din postura de mare favorită, formaţia antrenată de Dan Calancea şi Nenad Marinkovici nu a câştigat atât de uşor precum s-ar fi aşteptat. A fost un meci de uzură, la finalul căruia „olimpicele” s-au impus cu 73-58 (18-15,16-14,16-17,23-12).

Diferenţă făcută pe final

Încă din primul sfert s-a văzut faptul că partida nu va fi aşa de uşoară precum se credea. Cu un avans de doar trei puncte (18-15) după 10 minute, braşovencele au continuat evoluţia modestă pe faza ofensivă şi în parţialul secund, adjudecat la doar două lungimi distanţă (16-14). La reluare, Irimia şi compania au primit o replică solidă din partea bucureştencelor, care spre suprinderea tuturor, au câştigat sfertul trei (17-16) şi au redus diferenţa la doar patru puncte cu zece minute înainte de final. Pregătirea fizică superioară, experienţa competiţională şi motivarea şi-au spus cuvântul pe final, atunci când „olimpicele” s-au distanţat decisiv şi s-au impus în cele din urmă la 15 puncte, 73-58.

Pentru Olimpia CSU Braşov, va urma duelul de pe teren propriu cu liderul Sepsi Sf. Gheorghe, programat sâmbăta viitoare. În clasament, „olimpicele” rămân pe locul 2, cu 10 victorii şi doar două înfrângeri

Gabi Irimia, lider la puncte şi minute

Din echipa Olimpiei CSU Braşov, cel mai mult s-a evidenţiat căpitanul Gabriela Irimia, care a bifat un „double-double”, 17 puncte şi 11 recuperări. Pesovic a înscris şi ea 16 puncte, în timp ce Mitic şi Sharpe au reuşit câte 13, respectiv 12. Ana Ferariu a avut din nou o evoluţie consistentă, reuşind să marcheze 14 puncte în puţin peste 25 de minute.

Dan Calancea nu e deloc mulţumit

La finalul jocului de la Bucureşti, antrenorul „olimpicelor”, Dan Calancea, a comentat în termeni duri evoluţia jucătoarelor sale:

„Am făcut un joc destul de slab, pe o cădere de formă, firească într-un fel. M-a deranjat însa foarte tare lipsa de determinare, sunt nemulţumit total de faptul că fetele nu s-au mobilizat! În jocul cu Rapid, cred că am ratat aruncări libere, câte am ratat în toate celelalte etape. La derby-ul de sâmbătă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, faţa echipei va fi 100% alta!”.

Marcatoare Olimpia: Jelena Mitic 12 (1x3), Janae Sharpe 13, Gabriela Irimia 17, Biljana Pesovic 16 (1x3), Dora Ardelean 1, Ana Ferariu 14 (3x3).

Comentarii

Ultimă oră