Sari la conținut

Aşa trăiesc mai nou la bloc peste 17 000 de familii braşovene racordate încă la CET şi care au rămas fără apă caldă

Mulţi dintre ei s-au întors în timp şi spun că vor avea un trai ca în copilărie: în acea vreme se spălau în cadă, afară în curte. Şi atunci ca şi astăzi cărau găleţi cu apă pe care o încălzeau pe sobă. Toţi stau cu frica în sân cu gândul la venirea iernii şi la faptul că poate şi atunci vor rămâne fără aplă caldă şi căldură.

Se spală la lighean. Braşoveanca Elena Arion are 81 de ani şi o pensie de 500 de lei. Cu toate acestea femeia nu a avut niciodată datorii la întreţinere, iar acum cară singură apă cu găleţile pentru a o încălzi. Femeia petrece mult timp în bucătărie şi spune că îi este foarte greu să gătească fără apă caldă. Bătrâna nu a avut bani pentru centrală proprie şi a rămas captivă la CET.  În situaţia ei este şi vecina: doamna Climescu în vârstă de 86 de ani.

1500 de cereri. Sătui să îndure duşurile reci, tot mai mulţi oameni din sistem sunt hotărâţi să renunţe la serviciile CET Braşov. Măsura sistării apei calde a fost luată de conducerea CET pentru a nu se acumula în continuare datorii, către furnizorul de gaz: la ora actuală 8,9 milioane de lei este datoria la gaz. Nu este singura însă. Centrala Termo-Electrică mai are datorii către furnizorul de cărbuni peste 20 de milioane de lei şi alte 30 de milioane către firma care asigură transportul combustibilului. Apa caldă se opreşte pentru că furmuzorul de gaz nu a vrut să mai facă niciun compromis. 1500 de braşoveni au depus cerere să fie debranşaţi de la CET. Costurile evadării din sistemul centralizat de încălzire au rămas aceleaşi de anul trecut adică 600 de lei pentru un apartament cu două camere.


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră