Sari la conținut

Vezi ierarhia candidaţilor pentru admiterea în clasa a IX-a

vezi-ierarhia-candidatilor-pentru-admiterea-in-clasa-a-ixa

Astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a afişat pe site-ul propriu, ierarhia elevilor în funcţie de media cu care vor fi repartizaţi la liceu. (VEZI AICI DETALII). Aproximativ 84% dintre elevii de clasa a VIII-a  au obţinut note peste cinci la examenele de anul acesta. Totodată, 20 de elevi au luat media 10, în timp ce 795 au luat medii cuprinse între 9 şi 9,99. Şi în acest an cei mai buni elevi se bat să ajungă la cele mai tari colegii braşovene, "Şaguna", "Meşotă" sau "Gr.Moisil". De exemplu, anul trecut, la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” ultima medie de intrare a fost de 9,28, la Ştiinţe sociale – bilingv - engleză. La Colegiul „Dr. Ioan Meşotă”, ultima medie de admitere a fost 8,81, la Ştiinţele naturii-bilingv franceză.

Admiterea la liceu se va face ca în fiecare an prin repartizare computerizată şi va avea loc în trei etape. Media de admitere este formată din media aritmetică a mediei generale a claselor V-VIII şi media dintre notele de la Evaluarea Naţională din acest an. În baza mediei de admitere elevii sunt repartizaţi la liceele pentru care optează.
În prima etapa de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă,  dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.
Absolvenţii de clasa a VIII-a alături de părinţii lor vor  completa fişele de înscriere la liceu în perioada 5 -10 iulie. Apoi diriginţii elevilor introduce fişele în calculator şi vor verifica dacă opţiunile făcute de elevi sunt corecte.
Pe 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă.
Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până  în 26 iulie elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi.
A doua etapa de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august. Acum, se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.
A treia etapă de admitere are loc între 5 şi 6 august. Metodologia de organizare a admiterii predeve că acum vor fi repartizaţi elevii  nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Comentarii

Ultimă oră