Sari la conținut

Veşti proaste, de la judecători, pentru afaceristul braşovean Ioan Neculaie

cascada-de-vesti-proaste-de-la-judecatori-pentru-afaceristul-brasovean-ioan-neculaie

Cascadă de veşti proaste, de la judecători, pentru afaceristul braşovean Ioan Neculaie. El pierde proces după proces fie că este vorba despre afacerile din Poiana Braşov, fie despre Roman SA. Neculaie jonglează cu patrimoniul fostei uzine de autocamioane, dar judecătorii îşi fac treaba. Magistraţii nu-i dau pace afaceristului nici în privinţa construcţiei ilegale din Poiana Braşov, pe care Neculaie trebuie s-o dărâme. În cele două procese, sentinţele pronunţate nu sunt definitive. Ioan Neculaie jonglează cu patrimoniul societăţii ROMAN SA, în încercarea de a opri punerea în aplicare a unor hotărâri judecătoreşti care-i sunt defavorabile. Pentru asta, Neculaie a încheiat un contract de închiriere a întregului patrimoniului de la ROMAN SA cu firma PRESCON Braşov, societate care îi aparţine tot lui Neculaie. Chiria este infimă, dar contractul are mare greutate. Potrivit legii, actul se înscrie în cartea funciară şi nicio decizie anterioară a instanţei, defavorabilă lui Neculaie, nu mai poate fi pusă în aplicare, explică avocata Marilena Mînjină. Nemulţumit, reprezentantul Asociaţiei Pro Braşov, care deţine 80% din ROMAN SA, a cerut instanţei să se facă dreptate.

Sursa: Tribunalul Braşov 18.11.2013

Soluţia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes a reclamantei Asociaţia Pro Braşov, invocată de pârâte. Admite cerere de chemare in judecată formulată şi precizată de reclamanta ASOCIAŢIA PRO BRAŞOV.

,,Am acţionat în instanţă Roman SA şi Prescon Braşov pentru anularea acelui contract de închiriere. O instanţă a Tribunalului ne-a admis cererea şi s-a constatat nulitatea absolută a documentului”, a declarat Marilena Mînjină – avocat. „Nu e vorba despre niciun patrimoniu. Acestea sunt procese făcute de Olaru, dar n-au nicio relevanţă. Întrebat dacă va ataca sentinţa cu recurs şi dacă avocaţii l-au informat, Ioan Neculaie a afirmat că nu ştie despre ce este vorba, iar avocaţii îl informează doar când este vorba despre probleme importante”, a declarat Ioan Neculaie – om de afaceri.Dacă nu ştie nimic despre închirierea patrimoniului de la ROMAN SA, afaceristul Ioan Neculaie ştie că a pierdut, la instanţa de fond, procesul legat de construcţia ilegală pe care ar fi ridicat-o în Poiana Braşov, în zona unui important hotel din staţiune. Ştie, dar nu dărâmă nimic.

Sursa: Hotărârea 13199/15.10.2013 - Judecătoria Braşov

„(…) Obligă pârâta să readucă imobilul teren (…), cotropit, la starea iniţială - liber de construcţii, prin demolarea supraedificatelor şi înlăturarea lor, iar în caz contrar, autorizează reclamanta să readucă terenul la starea iniţială- liber de construcţii, respectiv la demolare, pe cheltuiala pârâtei. (…)”

„Nu trebuie să demolăm nimic! Ce construcţie”, a spus Ioan Neculaie.

Întrebat de reporterul MIX TV dacă a declarat recurs, Ioan Neculaie a răspuns: „Şi dacă am declarat recurs ce, trebuie să-ţi spun ţie sau ce?! Trebuie să-ţi spun eu ţie dacă am declarat recurs sau cum?”

Comentarii

Ultimă oră