Sari la conținut
vesti-bune-brasovul-iese-din-scenariul-rosu-

Brașovul iese din scenariul roșu din data de 3 februarie, ora 0. De zece zile, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile de infectare cu noul coronavirus în municipiul Brașov se situează sub 3 cazuri la mia de locuitori, fiind pe un trend descendent.

Potrivit Hotărârii de Guvern, nr. 3/12.01.2021 în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este cuprinsă între 1.5 și 3/1000 de locuitori este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști și fără a depăși 30 % din capacitatea maximă, în intervalul orar 06:00 - 23:00.

De asemenea este permisă activitatea restaurantelor și a cafenelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă.

Prefectul județului Brașov Mihai Cătălin Văsii face apel la cetățenii Municipiului Brașov să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară pentru că pandemia de COVID-19 este încă departe de final și nimeni nu își dorește ca municipiul reședință de județ să intre iar în scenariul roșu.

Comentarii

Ultimă oră