Sari la conținut

Veniturile din taxa auto sunt estimate de Guvern pentru acest an la cel mai mic nivel de la introducerea obligativităţii acestei plăţi, la cel mult 275 milioane lei, de zece ori mai puţin decât prognoza de încasări pentru anul trecut, pe o piaţă încă afectată de criză şi puterea de cumpărare redusă.
Nivelul extrem de redus al încasărilor este estimat şi în contextul în care Guvernul a diminuat pentru acest an cu 25% cuantumul taxei şi a dispus suspendarea la plată a taxei auto de primă vânzare, pe fondul unor puternice proteste la adresa deciziilor anterioare ale Executivului, inclusiv faţă de introducerea taxei de poluare auto.
Prognoza de venituri din taxa auto este prezentată în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al Fondului pentru mediu, aprobat în şedinţa Guvernului de marţi, 13 martie. La finalul şedinţei de săptămâna trecută, din 6 martie, Guvernul anunţa de asemenea aprobarea bugetului acestui Fond, dar cu un nivel estimat al încasărilor din taxa auto de 624 milioane lei.

Comentarii

Ultimă oră