Sari la conținut

Vechile troleibuze de pe linia 8 vor fi înlocuite

vechile-troleibuze-de-pe-linia-8-vor-fi-inlocuite

Primăria Brașov a lansat licitația pentru achiziționarea unui nou lot de mijloace de transport în comun


    Troleibuzele de pe linia 8 (Saturn - Rulmentul), cumpărate la mâna a doua în urmă cu mulți ani de Primăria Brașov vor fi înlocuite cu unele noi, pentru achiziționarea cărora autoritățile locale au obținut o finanțare europeană.


     Acest lucru se va întâmpla după ce municipalitatea brașoveană va finaliza procedura de achiziție pentru 25 de troleibuze, a căror valoare este estimată la 75 milioane de lei, cu tot cu TVA. Documentația aferentă licitației a fost transmisă spre publicare, iar conform reprezentanților municipalității brașovene, termenul limită de depunere a ofertelor este 14 august 2020, iar cel de livrare a vehiculelor este de 16 luni.

„Sper ca această procedură să se desfășoare în condiții optime, cu oferte bune și să reușim să semnăm contractul de achiziție cât mai repede”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Conform anunțului Primăriei Brașov, noile troleibuze vor circula pe liniile 3 (Valea Cetății - Stadionul Tineretului), 7 (Roman – Rulmentul), 8 (Saturn – Rulmentul), 10 (Valea Cetății – Triaj), 33 (Valea Cetății – Roman).

Care sunt cerințele Primăriei Brașov

Conform caietului de sarcini, troleibuzele care vor fi achiziționate vor trebui să fie articulate, cu lungime cuprinsă între 17,5 și 18,75 de metri. Acestea vor avea o capacitate de minim 120 de călători, dintre care 40 pe scaune.

Spre deosebire de troleibuzele cumpărate recent de la producătorul polonez Solaris, cele 25 pentru care a fost lansată procedura de achiziție vor avea o autonomie de 7 km, pentru a putea circula pe străzile pe care nu există linii de contact.

De asemenea, noile troleibuze vor beneficia de o serie de dotări, printre care panouri de informare, mufe USB pentru încărcarea telefoanelor sau facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Viteza maximă a fiecărui troleibuz poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul va avea un limitator de viteză ajustabil (ASL) astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h.

 Firma care va furniza noile troleibuze va trebui să ofere garanție pentru o durată de funcționare de minim 15 ani, din care 8 ani (sau 350.000 de km) fără reparații generale. Motorul va beneficia de o garanție de minim 500.000 de km, iar bateriile sau o durată de viață de minim 5 ani.

Comentarii

Ultimă oră