Sari la conținut
vasile-citea-este-noul-presedinte-al-fr-box

Vasile Cîtea a fost ales președinte al Federației Române de Box, joi, în cadrul Adunării Extraordinare de alegeri a forului național, desfășurată la Hotelul Sport din Complexul Sportiv Național ''Lia Manoliu'', cu 88 de voturi, față de 38 ale contracandidatului său, Mihai Lauruc.

La Adunarea Generală au fost prezenți 129 de membri din cei 152 afiliați, dar trei au plecat înainte de începerea votului.

Mihai Craiu, unul dintre cei patru candidați, nu a fost prezent la Adunarea Generală și a trimis o adresă în care anunța că se retrage din cursă, îndemnându-și susținătorii să voteze cu Vasile Cîtea.

Fostul campion mondial la amatori Marian Simion, aflat și el între candidații la funcția de președinte, și-a anunțat retragerea în timpul Adunării Generale, fără a a-și anunța sprijinul pentru vreun postulant.

Vasile Cîtea, noul președinte al Federației Române de Box, a declarat că "primele măsuri vor fi de organizare''.

''Vom face organigrama federației, apoi vom găsi soluția să plătim niște bani pentru ANAF. Vor fi niște plăți eșalonate pe fiecare lună. Cei doi candidați care s-au retras, Mihai Craiu și Marian Simion, și-au îndreptat voturile către mine. După cum a fost prezentat și raportul de către ministrul Tineretului și Sportului, postul de președinte al federației este o mare responsabilitate. Va fi o muncă imensă, dar sper să fie unitate și stabilitate financiară. Îmi pare rău că s-a afirmat existența unei devalizări la federație. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federație o situație proastă, dar avem rezultate bune, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă și mai sunt șanse pentru alți 3-4", a subliniat Cîtea, fost vicepreședinte al federației.

Comentarii

Ultimă oră