Sari la conținut

Vânătorii de munte de la Predeal au câştigat Alpiniada în 2018

vanatorii-de-munte-de-la-predeal-au-castigat-alpiniada-in-2018

Cea de-a XV-a ediţie a Alpiniadei Vânătorilor de Munte şi-a desemnat câştigătorii, la finalul săptămânii trecute, la Predeal.


   La ceremonia de premiere au fost prezenţi generalul de brigadă dr. Virgil-Ovidiu Pop, Comandant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, dar şi comandanţii unor mari unităţi de vânători de munte din țară.

Competiţia a fost câştigată de către militarii de la Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, urmaţi pe podium de către cei de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Braşov şi de către cei de la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”.

Ca în fiecare an, proba de foc a Alpiniadei a fost „Patrula”, unde elemente hotărâtoare au fost spiritul de echipă, camaraderia, coeziunea şi multă pregătire de specialitate.

Concurenţii au parcurs un traseu de 20 de kilometri, cu diferenţă de nivel de 1.520 de metri, cu o raniţă a cărei greutate a fost de 15 kilograme şi cu armamentul individual. Participanţii au fost evaluaţi la tragerea cu armamentul individual, traversarea unei zone contaminate şi aruncarea grenadelor de mână.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru efortul depus. Nu contează locul pe care l-aţi obţinut, contează că aţi avut ambiţia să participaţi la competiţie”, au fost cuvintele adresate vânătorilor de munte, participanţi la competiţie, de către Generalul de Brigadă Dr. Virgil-Ovidiu Pop.

Comentarii

Ultimă oră