Sari la conținut
val-de-lumina-la-brasov

15 octombrie este Ziua Internațională a Copiilor și a Bebelușilor, zi în care în toată lumea, între orele 19.00-20.00, se aprind/ard lumânări în memoria copiilor plecați prea curând de lângă noi. Datorită diferenței de fus orar se creează un Val de Lumină care face înconjurul pământului!

În fiecare an, pe 15 octombrie se celebrează “Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor”, eveniment ce se desfășoară anual în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene. Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare țară) se aprind lumânări, în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Timp de o ora lumânările sunt lăsate să ardă și astfel, datorită diferenței de fus orar, se creează un „Val de Lumină” care face înconjurul globului și durează 24 de ore.

Și anul acesta Brașovul se alătură celorlalte orașe participante. Evenimentul la avea loc sâmbătă, 15 octombrie, la Biserica ortodoxă "Schimbarea la față" de pe Bd. Saturn Nr 33, de la ora 19.00 până la ora 20.00.

"Pentru că cel dispărut, dacă memoria sa este venerată, este mai prezent și mai puternic decât cel viu" - Antoine de Saint-Exupery

Comentarii

Ultimă oră