Sari la conținut

Vacanţe ieftine prin schimb de case şi la Braşov!

Dacă vreţi să vă petreceţi vacanţa în străinătate dar nu aveţi suficienţi bani, aţi putea încerca să vă puneţi propria casă la bătaie, printr-un program de schimb de locuinţe (home - exchange).

Procedura e  simplă. Vă înscrieţi pe un site de specialitate care intermediază astfel de vacanţe, postaţi imagini din propria locuinţă şi alegeţi un loc unde doriţi să vă petreceţi vacanţa. În intervalul de timp ales pentru vacanţă, pur şi simplu veţi face schimb de casă cu altcineva de pe alte meleaguri, care doreşte să petreacă la rândul lui o vacanţă în Braşov.
Gratuită cazarea. Există deja români care au încercat schimbul de case şi s-au declarat mulţumiţi de program. O familie a reuşit să meargă în vacanţă în Franţa, Germania şi Austria, plătind pentru o săptămână în total 800 de euro. Costurile sunt referitoare la transport. De obicei, cei care preferă astfel de vacanţe sunt familiile cu copii, dar nu numai. Avantajul unei astfel de vacanţe este că se economisesc atât bani de cazare, cât şi de mâncare. Nu mai eşti nevoit să iei masa la restaurant. În plus, nu te simţi ca la hotel şi poţi fi ca la tine acasă, cu toate facilităţile, acces la internet, bucătărie, maşina etc.
De ce să vii la Braşov. Cei mai mulţi români care fac schimb de case sunt din Bucureşti, însă sunt persoane şi din judeţul Braşov, Buzău, Cluj, Prahova etc. De exemplu, Bogdan şi Claudia din Braşov îşi pun apartamentul de 3 camere la dispoziţie pentru astfel de schimb. Ei au doi copii şi spun că le place să călătorească împreună mai mult timp, mai ales în perioada vacanţei de vară.  Pentru a face atractivă oferta, pentru un potenţial străin, ei descriu că trăiesc probabil în cel mai frumos oraş din România, unde există multe de locuri de vizitat,  Castelul Bran,  Poiana Braşov, Cetatea Râşnov etc.
Un afacerist îşi pune la dispoziţie vila din Poiană. Cu o sufragerie mare, bucătărie, cinci dormitoare şi cinci băi, aceasta poate găzdui până la 10 persoane.  Braşoveanul spune că vila este disponibilă mai tot timpul anului, cu mici excepţii iarna, când schiază personal în Poiană. Braşoveanul preferă la schimb o casă în apropiere de ocean sau mare, dând şi nişte locaţii preferate - Miami, Florida, Franţa sau Italia.      
Primii paşi. Cine doreşte o astfel de vacanţă trebuie să se înscrie pe un site de profil. Printre acestea amintim homeexchange.com, 1sthomeexchange.com, homexchangevacation.com etc. Pentru a deveni membru pe aceste site-uri, taxa anuală variază între 50-100 de dolari pe an. Apoi, trebuie să oferi toate detaliile despre casă, inclusiv poze. Odată ce ai devenit membru,  pe site-uri poţi să schimbi impresii cu cei care au fost deja în astfel de vacanţe sau să-i cunoşti pe cei care se vor instala în locuinţa ta pe timp de vacanţă. Apoi, vă alegeţi destinaţia. Este esenţial ca  proprietarii apartamentelor din oraşul în care vreţi să călătoriţi să dorească să petreacă câteva zile în România.  În funcţie de aceste lucruri, site-urile de specialitate vă vor prezenta lista proprietăţilor.

Comentarii

Ultimă oră