Sari la conținut

Va fi înființată linia 60, RATBV, care va duce turiștii din Poiana de Jos la telegondolă

va-fi-infiintata-linia-60-ratbv-care-va-duce-turistii-din-poiana-de-jos-la-telegondola

Noul traseu RATBV va fi înfiinţat în momentul în care vor fi deschise pârtiile. Ultima staţie va fi chiar lângă telegondolă!

Administratorul Public al Braşovului, Miklos Gantz, a anunţat pe 1 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că domeniul schiabil este pregătit pentru înzăpezire, dar pentru a putea fi pornite instalaţiile de producere a zăpezii artificiale tremperaturile mai trebuie să coboare.

„Tunurile şi lănciile vor putea fi pornite doar dacă sunt temperaturi mai mici de minus 4 grade Celsius. Este posibil ca această condiţie să fie îndeplinită după 15 noiembrie, iar pentru înzăpezire şi pregătirea pârtiilor va fi nevoie de 7 zile. În primă fază se va înzăpezi partea superioară a masivului”, a declarat Miklos Gantz.

Reprezentantul primăriei a precizat că din 15 octombrie 2017 a fost deschisă parcarea din Poiana de Jos. Şoferii care îşi lasă maşinile acolo trebuie să plătească 1,5 lei/oră, iar taxarea se face 24 din 24 de ore. Contra sumei de 50 de lei, se vor putea cumpăra şi abonamente cu o valabilitate de 7 zile.

Din momentul în care se va putea schia în Poiana Braşov, va fi inaugurată și linia de transport în comun 60, care va face legătura între Poiana de Jos și telegondolă. „În medie, pe traseu vor fi 5 – 6 autobuze midi, dar, în funcţie de cerere suntem pregătiţi să asigurăm 10 vehicule”, a explicat Aministratorul Public al Braşovului, Miklos Gantz Gantz.

Conform informaţiilor purtătorului de cuvânt al RATBV, Silviu Ştefan, tariful pentru linia 60 va fi cel practicat în oraş, respectiv 2 lei/50 de minute. De asemenea, vor putea fi utilizate abonamentele pe toate liniile (de 70 de lei pentru o lună).

Comentarii

Ultimă oră