Sari la conținut

Va fi concurență mare la liceele teoretice din Brașov

va-fi-concurenta-mare-la-inscrierea-la-liceele-teoretice-din-brasov

Se estimează că cei 1.700 de elevi care au obţinut medii peste 8.00 la Evaluarea Naţională doresc să se înscrie în cele 61 de clase din liceele teoretice!

Fostul inspector şcolar general al Judeţului Braşov, Ariana Bucur, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că anul acesta, după Evaluarea Naţională, judeţul nostru a fost pus într-o situaţie fără precedent până acum.


    „A fost un număr foarte mare de note cuprinse între 8.00 şi 10.00. Practic, anul acesta au fost obţinute 1.707 note peste 8.00, ceea ce ne duce cu gândul că aceşti elevi vor dori să fie admişi în învăţământul liceal, în mod deosebit în colegiile naţionale, adică pe filierele teoretice şi vocaţionale. Acest lucru va fi extrem de dificil. Având în vedere aceste rezultate, la nivelul judeţului ar trebui să avem cel puţin 61 de clase pe filiera teoretică, ceea ce este imposibil, în condiţiile în care numărul total de clase la învăţământul liceal este de aproximativ 112 clase. Va fi o presiune fantastică pe directorii de şcoli, dar şi pe Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, pentru că vor fi mulţi părinţi care vor dori să îşi vadă copiii la licee bune”, a explicat doamna Ariana Bucur. Anul acesta, ea a precizat că 77,81% dintre elevii braşoveni au obţinut medii peste 5.00.

„Nu s-a ţinut cont de necesitatea unei departajări”


    Conform fostul inspector şcolar general al Judeţului Braşov, pe lângă implicarea profesorilor şi elevilor, o cauză a acestor rezultate este modul în care au fost elaborate subiectele. „Sunt puţin surprinsă de faptul că subiectele din cadrul acestei evaluări naţionale au fost elaborate fără a se ţine cont de necesitatea unei departajări, pentru că, în continuare, este vorba de admiterea în învăţământul liceal”, a afirmat Ariana Bucur.


     Pe de altă parte, Ariana Bucur a declarat că, în anul 2016, la începutul clasei a 8-a, erau înscrişi 3.622 de copii, iar la Evaluarea Naţională au participat 3.428 de elevi, iar la Bacalaureatul din acest an au fost înscrişi 2.941 de copii. „La un calcul simplu, vedem că sunt în jur de 500 de elevi pe care îi «pierdem» din sistemul de educaţie”, a declarat Ariana Bucur.

Comentarii

Ultimă oră