Sari la conținut

USR Braşov a început o campanie de strângere de informaţii despre Planurile Urbanistice Generale

usr-brasov-a-inceput-o-campanie-de-strangere-de-informatii-despre-planurile-urbanistice-generale

Deputatul USR Braşov Tudor Benga a anunţat recent că filialele partidului din judeţ au solicitat mai multor autorităţi locale din judeţul nostru informaţii privind stadiul actualizării sau elaborării Planurilor Urbanistice Generale (PUG), documente care definesc dezvoltarea coerentă a unei localităţi.
Cererile au fost depuse către 15 primării respectiv Braşov, Codlea, Zărneşti, Predeal, Hărman, Bran, Prejmer, Râşnov, Moieciu, Făgăraş, Dumbrăviţa, Cristian, Săcele, Sânpetru şi Tărlungeni, însă nu toate au răspuns solicitărilor. „Sunt puţin dezamăgit de faptul că o serie de primării nu ne-au răspuns, iar altele nici măcar nu au înregistrat solicitările noastre de a afla care e situaţia acestor PUG-uri. Am primit răspunsuri de la aproximativ jumătate dintre ele, printre care Braşov, Zărneşti, Hărman, Prejmer, Moieciu, Făgăraş, Săcele, Tărlungeni”, a declarat Benga.
Parlamentarul a explicat că a făcut acest demers în condiţiile în care, pentru elaborarea acestor documentaţii urbanistice, de-a lungul mai multor ani, au fost o serie de fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Judeţul Braşov a primit în jur de un milion de lei, care au fost redirecţionaţi către mai multe localităţi.
De asemenea, el a argumentat această campanie şi prin faptul că Zona metropolitană Braşov este în plină dezvoltare, context în care este nevoie de planificare urbanistică generală, care să permită dezvoltarea coerentă pe termen lung. În acest context, a mai spus Benga, „este important să avem dezbateri reale în ceea ce priveşte planificarea urbană, iar cetăţenii şi persoanele afectate de anumite proiecte imobiliare să poată avea un cuvânt de spus. Şi în ceea ce ţine de punctele de blocaj în trafic, şi în ceea ce înseamnă dezvoltarea de infrastructură rutieră, avem nevoie de o viziune de dezvoltare pentru fiecare dintre ele. În practică, primăriile şi investitorii operează prin Planurile Urbanistice Zonale, dar, la final, dacă nu există o viziune de ansamblu stabilită prin PUG, apar probleme pe termen lung”.

Comentarii

Ultimă oră