Sari la conținut
usl-sa-rupt

Delegația Permanentă a PNL a ales, prin vot deschis, ieșirea de la guvernare.  Liberalii au votat o rezoluţie în acest sens, cu doar sase voturi împotrivă. Planul PNL de urmat prevede ca miniştrii şi secretarii de stat să-şi dea demisia, să se ceară demisia lui Victor Ponta, iar în teritoriu s-a dat liber la alianţe.

”Este o decizie care nu s-a luat uşor, pe care nu mi-am dorit-o şi pe care am încercat să o evităm. Toată alianţa pe care noi am dus-o 3 ani şi 20 de zile a avut un sens atâtat timp cât am putut spera că obiectivele sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe”, a spus Crin Antonescu.

Şeful PNL a spus că miniştrii se vor retrage din Cabinet, iar secretarii de stat şi şefii de agenţii îşi vor da demisia. Totodată, Crin Antonescu a spus că PNL cere demisia lui Victor Ponta care în acest moment nu mai are legitimitate. ”Probabil Victor Ponta nu o va face. PNL va rămâne în opoziţie. Noi nu am dezertat”, a adăugat el.

Şeful liberalilor a anunţat totodată că organizaţiile PNL au libertatea de a încheia orice alianţă. ”Alegătorilor le cer iertare că nu s-a putut, nu am putut să ducem la capăt un proect politic în care am crezut foarte mult. Nu regret că un guvern se rupe, că PNL se vede acum din nou în opoziţie. ”, a arătat Antonescu.

Comentarii

Ultimă oră