Sari la conținut
urmasul-lui-bram-stoker-la-castelul-bran

Pe urmele Contelui Dracula! Nu este vorba de o nouă ecranizare a celebrei cărţi a lui Bram Stocker, ci despre vizita lui Dacre Stocker,  stră-nepotul autorului în România.
Acesta este primul membru al familiei care păşeşte pe tărâm românesc.  El se află în ţara noastră pentru a realiza un ghid de călătorii „Dracula Travel Guide” care vrea să spele păcatele strămoşului său care l-a transformat pe Vlad Ţepeş în vampir.
Urmaşul  mitului „Dracula” şi-a  propus să facă distincţii clare în ghidul său între faptele reale, istorice şi lumea fictivă creată de strămoşul său. Un ghid despre locurile de legendă din ţara noastră care însoţesc mitul  Dracula, asta şi-a propus descendentul lui autorului care a scris romanul ce se află pe a doua poziţie în topul celor mai bine vândute cărţi din lume, după Biblie. Scriitor  în America, a venit  în ţara noastră însoţit de un fotograf olandez şi de un producător american, într-o călătorie de documentare.
„Castelul Bran are un rol foarte important în romanul Dracula. Mai sunt şi alte castele pe care Bram le-a folosit ca sursă de inspiraţie, iar ghidul de călătorie la care lucrăm noi v-a reuni toate aceste informaţii despre Transilvania şi România” a spus  Dacre Stocker, stră-nepotul lui Bram Stocker.
Cei trei americani culeg date, informaţii, consemnează legende şi obiceiuri din locurile surprinse de marele autor în celebrul roman  Dracula.
Toate materialele pe care le vor strânge cei trei în acest tur urmează să fie difuzate în cadrul unui serial  documentar, care va fi difuzat anul viitor, cel mai probabil,  de postul Travel Chanel.
„Cred că acest castel se potriveşte foarte bine pentru un loc în care un conte se poate retrage, doar că este mult mai călduros şi primitor, aşa că mi-ar plăcea să vin aici ca oaspete, atâta timp cât gazda casei ar fi una drăguţă” a declarat  Aaron Sager, producător.
Descendentul lui Stocker s-a declarat extrem de fericit şi mulţumit de cum a descoperit România şi meleagurile devenite celebre în toată lumea datorită romanului Dracula.
„Este fantastic! Vreau să vă mulţumesc pentru munca minunată pe care o faceţi aici la castelul Bran şi pentru că îi păstraţi vie amintirea stră-bunicului meu!” a spus Dacre Stocker.

Comentarii

Ultimă oră