Sari la conținut

Specialiştii stomatologici îi sfătuiesc pe părinţi să meargă cu copiii din timp la medic. Pentru a încuraja vizitele la dentist, o clinică particulară din oraş a iniţiat o campanie prin care se oferă consultaţii gratuite pentru copii şi adolescenţi, dar şi reduceri pentru tratamente stomatologice.
   Pentru a avea un zâmbet perfect copiii trebuie să uite de teama de stomatolog. Asta înseamnă că vizitele la dentist trebuie să fie dese şi nu doar atunci când deja apar dureri dentare, spun medicii. Până la jumătatea lunii iulie o clinică stomatologică din oraş oferă consultaţii gratuite pentru copii şi adolescenţi, dar şi 30 % reducere la tratamente stomatologice. Micuţii mai curajoşi au făcut deja vizite la dentist. “Eu cred că este important să vin la dentist pentru a avea dinţi sănătoşi, fără carii. Şi pentru a nu avea probleme la mâncat, la mestecat” a spus o fetiţă curajoasă care a mers la dentist de bună voie. “În principal de la vârste fragede avem probleme cu erupţia dinţilor. De obicei ori ies mai târziu, ori sunt în poziţii anormale.  Iar dacă cei mici vin din timp la noi le putem rezolva problemele, mult mai simplu, cu nişte aparate de noapte sau altetratamente” a precizat Mircea Vlădău, medic stomatolog
   Medicii stomatologici recomandă spălatul pe dinţi de minim 2 ori şi obligatoriu seara. Mai mult, părinţii sunt sfătuiţi să le explice mai atent copiilor procedura de curăţare a dinţilor. (L.N.)

Comentarii

Ultimă oră