Sari la conținut

Universitatea Transilvania îşi aniversează ziua pe 1 Martie

universitatea-transilvania-isi-aniverseaza-ziua-pe-1-martie

Pentru al şaptelea an consecutiv, Universitatea Transilvania din Braşov va sărbători ziua instituţiei de 1 Martie. La festivități sunt aşteptaţi să participe nu doar studenţi şi profesori, ci şi toţi cei interesaţi de activitatea instituţiei de învăţământ superior.

Anul acesta se împlinesc 7 ani de când comunitatea academică braşoveană sărbătorește Ziua Universității Transilvania, prilej cu care se vor organiza o serie de manifestări.

Începând cu 1 Martie 2019, timp de o săptămână, Universitatea Transilvania din Brașov va marca acest eveniment prin manifestări cu caracter științific, cultural-artistic și sportiv la care sunt așteptați să participe studenți și profesori ai universității, dar și persoane interesate de Universitatea prestigioasă brașoveană.

   Până pe 7 martie 2019 vor avea loc diferite evenimente dedicate Zilei Universității, cele mai multe fiind concentrate pe data de 1 martie 2019 la nivel de Universitate dar și în fiecare facultate.

Astfel, vineri, 1 martie 2019, manifestările la nivel de Universitate debutează la Aula Universităţii cu campionatul de şah al Universităţii. Mediateca Norbert Detaeye îi invită pe braşoveni să descopere „Cartea cea frumoasă”, un eveniment prezentat de doi designeri de carte renumiţi: Alexandru Şchiopu şi Cristina Sabău, din Bucureşti, care vor discuta despre ştiinţa şi arta graficii de carte.

Literatura iese şi anul acesta în oraş: Facultatea de Litere organizează un nou program de lecturi publice de poezie, proză şi dramaturgie ale studenţilor, absolvenţilor şi profesorilor, eveniment care se va desfăşura în mai multe librării din centrul oraşului. Pe parcursul întregii zile de 1 martie, la Centrul Multicultural poate fi vizitată expoziţia: „Parcuri americane de Dan Dinu”.

Liceeni braşoveni de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, Liceul Teoretic „Johannes Honterus” vor participa la Laboratorul de Creativitate / Centrul de Valorificare şi Transfer de Competenţe, la o întâlnire alături de lideri de la Benchmark Electronics, Autoliv.

Seara se va încheia cu recitalul „Magia muzicii şi a cuvântului”, susţinut de Mihai Teacă – student al Facultăţii de Muzică, care face parte din Stagiunea de concerte a universităţii, recital organizat de Centrul Muzical.

La nivel de facultăţi, pe parcursul zilelor de după data de 1 martie sunt organizate ateliere, workshopuri tematice, seminarii, simpozioane, dezbateri, expoziţii, concursuri şi spectacole. Cei interesaţi pot afla cum se construieşte un aeromodel funcţional, cum se proiectează digital şi se imprimă 3D, dar şi cum se acordă suportul vital de bază în acţiuni medicale de prim ajutor.

Totodată, vor fi întâlniri cu absolvenţii de succes ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, iar studenţii de la Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor vor sta faţa în faţă cu cei mai prestigioşi angajatori din domeniu.

Programul detaliat al manifestărilor dedicate Zilei Universității este disponibil pe site-ul Universității accesând: https://www.unitbv.ro/stiri-si-evenimente/177-stiri/2892-programul-manifestarilor-dedicate-zilei-universitatii-01-martie-2019.html .


...............................................................................................

În ultimii ani, rolul și locul Universității Transilvania în comunitatea brașoveană, dar și în spațiul național și internațional al educației și cercetării a crescut, devenind deja o tradiție: Ziua Universității, Gala șefilor de promoție, AFCO, Festivalul Studențesc al Muzicii de Cameră Brassovia, Conferințele Universității, Stagiunea de concerte, expozițiile de sculptură, lansările de carte, întâlnire cu personalități. Echipa Blue Stream Line, automobilul electric, școala de restaurare IL sunt alte realizări ale studenților universității, care sunt deja recunoscute nu numai printre brașoveni.

Etnovember, școlile de vară pentru studenți, conferințe și workshopuri la care au participat cadre didactice și studenți, acțiuni de voluntariat, competiții sportive și spectacole cultural artistice sunt alte activități la care studenții au participat pe parcursul anilor.

În acești șapte ani comunitatea a devenit și ea parte din universitate prin Podiumul companiilor sau AFCO, universitatea aflându-se într-un dialog permanent cu reprezentanții mediului economic și socio-cultural.

„Ne propunem ca și în continuare comunitatea academică a universității noastre să fie o prezență activă în regiunea noastră, în domeniul educației al activităților socio-culturale și sportive, reprezentând una din instituțiile emblematice ale Braşovului”, spune prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră