Universitatea Transilvania din Brașov se regăsește și în acest an în prestigiosul top Shanghai – Global Rankings of Academic Subjects 2021.

 

Clasamentul Shanghai pe domenii include cele mai performante 500 de universități din lume pentru fiecare din cele 54 de domenii analizate. La categoria Științe ale naturii - Fizică, Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul 401-500, alături de Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Spre deosebire de anul trecut, în topul Shanghai din acest an, se regăsesc mai puține universitati românești.

 

Dacă anul trecut 9 instituții de învățământ superior au fost listate ca având o performanță și cercetare ridicate, în acest an, 8 au reușit să atingă indicatorii stabiliți, respectiv: rezultatele, calitatea și influența cercetării, colaborarea internațională și premii academice internaționale. Pe lângă Universitatea Transilvania din Brașov, în top se regăsesc și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest, Universitățile de Medicină din Cluj, București și Timișoara și USAMV Cluj Napoca.

 

Universitatea Transilvania din Brașov a intrat pentru prima dată în prestigiosul top Shanghai, în 2020. Topul este condus de cele mai mari instituții de învățământ superior , precum Oxford, Princeton, Cambridge, MIT etc. În total sunt 1800 de universități din 93 de țări din întreaga lume.