Sari la conținut

UNITBV își menține poziția în clasamentul Times Higher Education la secțiunea Economii emergente

unitbv-isi-mentine-pozitia-in-clasamentul-times-higher-education-la-sectiunea-economii-emergente

UNITBV își menține poziția în clasamentul Times Higher Education la secțiunea „Economii emergente”. Intrată pentru prima dată în clasament la această categorie, în luna martie a anului 2021, Universitatea Transilvania din Brașov se menține și pentru anul 2022 pe poziția 501+ în topul internațional Times Higher Education, la secțiunea „economii emergente”. Pentru această ediție au fost analizate 698 de universități din întreaga lume, cu 92 mai multe spre deosebire de clasamentul pentru 2021. Și numărul instituţiilor de învăţământ superior din România a crescut de la 13 la 16. Alături de Universitatea Transilvania din Brașov, pe poziția 501+ se află alte 11 universități românești, notate în ordine alfabetică.


Pentru realizarea clasamentului s-au luat în considerare aceiași 13 indicatori de performanță utilizați în „The World University Rankings” pentru a clasifica instituțiile în funcție de predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspectivă internațională. Topul „Times Higher Education – economii emergente” include doar instituții din țările clasificate de Grupul FTSE al Bursei de Valori din Londra drept „emergente avansate”, „emergente secundare” sau „frontiere”.


Universitatea Transilvania din Brașov a intrat pentru prima dată în topul general Times Higher Education, în septembrie 2020. Mai multe detalii despre clasamentul „Times Higher Education – economii emergente” puteți vedea aici.

Comentarii

Ultimă oră